•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Frat Pack

"Frat Pack" je nadimak koji je dat grupi holivudskih glumaca koji glume u komedijama. Oni su se pojavili zajedno u mnogim komedijama, koje su snimljene od 1990. do današnjeg dana. Ovu glupu čine: Ben Stiller, Jack Black, Owen Wilson, Luke Wilson, Will Ferrell, Vince Vaughn i Steve Carell.

Sam termin "Frat Pack" je po prvi put upotrebljen u magazinu USA Today, juna 2004. godine. Uskoro su ga prihvatili i počeli da koriste i drugi mediji. Pre nego što je USA Today nazvao grupu "Frat Pack", američki magazin Entertainment Weekly im je dodelio naziv "Slacker Pack", dok je termin "Frat Pack" ovaj magazin koristio dosta ranije da bi njime opisao glumce Leonarda DiCapria, Matt-a Damon-a, Ben-a Affleck-a, Edward-a Norton-a i Ryan-a Phillippe-a. Do 2005. godine, magazin Entertainment Weekly je “odbacio” nadimak "Slacker Pack" i počeo da koristi novo ime za ovu grupu glumaca "Frat Pack".

Naziv "Frat Pack" aludira na “Rat Pack”, a kasnije “Brat Pack”, koji se se odnosi na grupin film “Old School” i na vrstu humora koji se koristi u mnogim filmovima koji pripadaju ovoj grupi glumaca. Ben Stiller je, međitim, omalovažio upotrebu ovog termina govoreći: “Mislim da je cela ta stvar oko grupe “Frat Pack” kompletno izmišljena".

U početku, članovi grupe su bili: Jack Black, Will Ferrell, Ben Stiller, Vince Vaughn i braća Owen Wilson i Luke Wilson. Kasnije, Steve Carell je takođe uključen u “Frat Pack”, zato što se desilo da je on indirektno izrazio svoju želju da se pridruži glumcima poput: Stiller-a, Vaughn-a, Ferrell-a, Owen-a Wilson-a i Black-a, govoreći kako je i on “jedan od tih momaka”.

Tokom 2005. godine, Details Magazine je nazvao Judd-a Apatow-a, Adam-a McKay-a i Todd-a Phillips-a "The Frat Packagers". Samo godinu dana pre toga, Paul Rudd je nazvan članom grupe “Frat Pack” od strane časopisa New York Post. Kada je Rudd upitan da li mu je film “Knocked Up” otvorio vrata za članstvo u grupi “Frat Pack”, Rudd je rekao da to zaista i jeste tako. Nekoliko godina kasnije, tokom 2011. godine, Rudd ističe kako je srećan što je “uključen” u sam koncept koji grupa “Frat Pack” uključuje. “Mislim da su stariji članovi grupe zaista talentovani, a ja sam sigurno njihov fan”. 2008. godine Jack Black je kroz šalu pozvao glumca Robert-a Downey-a, Jr.-a u grupu “ Frat Pack”, zbog njegove uloge u filmu “Tropic Thunder”, u kome se pojavio rame uz rame sa Black-om i Ben-om Stiller-om.

Činjenica je da su članovi grupe “Frat Pack” često radili sa određenim režiserima. Wes Anderson je drug braće Wilson sa koledža i režirao je filmove “Bottle Rocket” i “The Royal Tenenbaums” (u kome je takođe glumio i Stiller), dok je Todd Phillips režirao “Old School” i “Starsky & Hutch”. Adam McKay je režirao “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”, “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby” i “Step Brothers”, u kome se u glavnoj ulozi pojavio John C. Reilly. Judd Apatow je scenarista/producent nekoliko komedija članova “Frat Pack” grupe, uključujući “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”. Njegov rediteljski debi je bio film “The 40-Year-Old Virgin”, u kome je glumio Steve Carell, a usledio je i “Knocked Up”, sa Seth-om Rogen-om i Paul-om Rudd-om. Apatow je isto tako jedan od autora “The Ben Stiller Show”-a. Film “Wedding Crashers” je režirao David Dobkin koji je ponovo radio sa Vince-om Vaughn-om na Božićnoj komediji “Fred Claus” (2007). Braća Farrelly su režirali filmove članova “Frat Pack –a, Ben-a Stiller-a “There's Something About Mary” i “The Heartbreak Kid”, ali i Jack-a Black-a : “Shallow Hal” i Owen-a Wilson-a : “Hall Pass”.

Posle filma “The 40 Year Old Virgin” postojala je saglasnost da se brendira “Team Apatow” ili “Apatow Mafia” koja je dobila naziv po reditelju/producentu Judd-u Apatow-u. U ovoj grupi su mladi glumci: Seth Rogen, Paul Rudd, Jason Segel, Jonah Hill, Michael Cera, James Franco i Justin Long, a oni bi se takođe pojavljivali povremeno i u filmovima grupe “ Frat Pack” i sarađivali sa njima. Upravo zbog toga što često sarađuju i pojavljuju se u zajedničkim filmivima, mnogi fanovi grupu “Tram Apatow” smatraju sastavnim delom grupe “Frat Pack”.

Svi članovi grupe “Frat Pack“ se nikada nisu pojavili u istom filmu svi zajedno, a najbliže su tome bili u filmu “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”, u kome su igrali svi osim Owen-a Wilson-a. Takođe, Will Ferrell, Ben Stiller i David Koechner su svi bili članovi glumačke ekipe filma “Saturday Night Live”. Will Ferrell, David Koechner i Jack Black su gostovali u seriji “The Office” sa Steve-om Carell-om.

Filmovi u kojima su učestvovali članovi "Frat Pack" grupe:
- Bottle Rocket (1996)
- The Cable Guy (1996)
- Bongwater (1997)
- Permanent Midnight (1998)
- Rushmore (1998)
- Heat Vision and Jack (1999)
- The Suburbans (1999)
- Meet the Parents (2000)
- The Royal Tenenbaums (2001)
- Zoolander (2001)
- Orange County (2002)
- Old School (2003)
- Starsky & Hutch (2004)
- Envy (2004)
- Around the World in 80 Days (2004)
- Dodgeball: A True Underdog Story (2004)
- Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
- Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie (2004)
- Meet the Fockers (2004)
- Melinda and Melinda (2004)
- Bewitched (2005)
- Wedding Crashers (2005)
- The Wendell Baker Story (2005)
- Danny Roane: First Time Director (2006)
- Tenacious D in The Pick of Destiny (2006)
- Night at the Museum (2006)
- Blades of Glory (2007)
- Tropic Thunder (2008)
- Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
- Community (2010)
- Megamind (2010)
- Little Fockers (2010)
- The Big Year (2011)
- The Office (US TV Series) (2009-2011)
- Fight For Your Right Revisited (2011)
- Neighborhood Watch (2012)
- Frank or Francis (2012)

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu