•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

From Here to Eternity (1953)

“From Here to Eternity” je drama iz 1953. godine, reditelja Fred-a Zinnemann-a koja je zasnovana na istoimenom romanu James-a Jones-a. Ovaj film govori o problemimia sa kojima se sreću vojnici koje igraju: Burt Lancaster, Montgomery Clift, Frank Sinatra i Ernest Borgnine, a koji su stacionirani na Havajima u mesecima pre napada na Pearl Harbor. Deborah Kerr i Donna Reed igraju žene koje se javljaju u njihovim životima.Ovo ostvarenje je osvojilo 8 nagrada Oskar, a bilo je nominovano za 13 oskara.

Godina je 1941. Robert E. Lee Prewitt je tražio da bude premešten i dobio je službu u Schofield-u, na Havajima. Njegov novi kapetan je Dana Holmes, koji je čuo za njegove bokserske podvige i zato namerava da ga angažuje upravo u tome. Međutim, “Prew” je odlučio na više ne boksuje i želi da istraje u tome. Upravo ta njegova tvrdoglavost je razlog zbog koga kapetan Holemes pretvara “Prew”-ov život u pravi pakao.

U međuvremenu narednik Warden počinje da se viđa sa kapetanovom ženom, koja već dugo pokušava da pronađe opuštanje od braka sa puno problema. Prew-ov prijatelj Maggio ima nekoliko rasprava sa sadističkim vodnikom Judson-om. Tada se dešava da se Prew zaljubljuje u radnicu u socijalnom klubu Lorene. Bez ičijeg znanja japansko bombardovanje Pearl Harbor-a se nazire u daljini.

Ovo je kultni film, čijih 8 osvojenih Oskara garantuju da ga svakako vredi pogledati.

Žanr:drama, romansa, ratni
Godina:1953
Reziser:Fred Zinnemann
Scenario:Daniel Taradash, James Jones
Uloge:Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr
Uzrast:PG-13
Award:osvojio 8 Oskara
Studio:Columbia Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...