•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

George Arliss (1868-1946)

Džordž Arlis (engl. George Arliss; 10. april 1868 - 5. februar 1946) je bio engleski glumac, pisac i režiser. Filmsku karijeru je počeo 1921. godine, filmom Đavo. O svih nemih filmova koje snimio, sačuvana su samo četiri. Jedan od njih, Dizraeli (1921), snimio je ponovo, sa zvukom, 1929. godine i za njega dobio Oskar za najboljeg glavnog glumca. Bila je to tek treća dodela Oskara, a Arlis je bio prvi Britanac koji je dobio tu nagradu. I sledeće godine je dobio veoma dobre kritike za ulogu u filmu Zelena boginja, kao i još jednu nominaciju za nagradu Akademije. Poslednji, dvadesetpeti, film u karijeri, snimio je već 1936. Beti Dejvis, koja je sa njim glumila u Čoveku koji se igrao Boga, govorila je da je zahvljujući njemu i njegovoj molbi da ona igra sa njim, njena karijera krenula uzlaznom putanjom.


Filmografija:
1937 Doctor Syn
1936 Man of Affairs
1936 East Meets West
1935 Transatlantic Tunnel
1935 Mister Hobo
1935 Cardinal Richelieu
1934 The Iron Duke
1934 The Last Gentleman
1934 The House of Rothschild
1933 Voltaire
1933 The Working Man
1933 The King's Vacation
1932 A Successful Calamity
1932 The Man Who Played God
1931 Alexander Hamilton
1931 The Millionaire
1930 Old English
1930 The Green Goddess
1929 Disraeli
1924 Twenty Dollars a Week
1923 The Green Goddess
1922 The Man Who Played God
1922 The Ruling Passion
1921 Disraeli
1921 The Devil

Podeli:



Preporucujemo

FEF Palić među 6 najboljih festivala u Evropi
Ruđeru Deodatu nagrada Bela Lugoši filmskog festivala...
The Greatest Showman (2017) - uskoro
Stronger (2017) - uskoro
Sedam stvari koje niste znali o 'Blejd raneru 2049'
Najveća strip izložba ove godine u Srbiji
Džim Keri dao najčudniji intervju, pa ga još čudnije...
City of Hope (1991) (1991)
Geostorm (2017) - uskoro
Noćna mora se nastavlja - "Ono" dobiva nastavak
Flatliners (2017) - uskoro
13. dečiji filmski festival Kids Fest: Pod filmskim...
Kejt Vinslet i Idris Elda - Snimanje filma u ekstremnim...
Odabran novi Ben Daimio za reboot 'Hellboya'
Antonio Banderas će glumiti Pikasa
Psihološki triler 'Mother!' sa Jennifer Lawrence...
Leatherface (2017) - uskoro
Jackie Chan: Zbog scena iz filma koji sam snimao u...
'Rekvijem za gospođu J.' srpski kandidat za Oskara
Teströl és lélekröl (2017) - uskoro
Kusturica otvorio jubilarni LIFFE
Na Mostri prikazana 3D verzija 'Trilera' Majkla Džeksona
Gary Oldman u natprirodnom trileru 'Mary'
A Bridge Too Far (1977) (1977)
Cine Grand - Novi bioskop u Capitol parku Rakovica
Man of the Year (2006) (2006)
Anastazija Stil u susret danu zaljubljenih postaće...
Muzika Blejd Ranera 2049
Kolin Trevorov neće režirati devetu epizodu Ratova zvezda
Jake Gyllenhaal o filmu 'Stronger'