•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gerard Depardieu prešao na islam

Dokumentarni film posvećen Gerardu Depardieuu, koji je emitovan na francuskoj televiziji France 3, otkrio je da je čuveni francuski glumac u jednom trenutku u životu prešao u islam.

Film psihoanalitičara Gerarda Millera, “Gerard Depardieu, čovek čiji otac nije govorio” (Gerard Depardieu, l'homme dont le pere ne parlait pas), prati život ikone francuske kinematografije, od najranijeg detinjstva do današnjih dana, detaljno analizirajući njegov život, od brojnih ljubavnih veza, preko problema s alkoholom, do gubitka sina Guillaume.

Gledaoci su posebno reagovali na jednu od epizoda u životu francuskog glumca koja se tiče njegovog prelaska u islam. Naime, 1967. godine, nakon što je prisustvovao koncertu poznate egipatske pevačice Oum Kalthoum u Parizu, Depardieu je odlučio da prigrli islamsku veru.

Tokom dve godine, čitao je Kuran, posećivao parisku džamiju i molio se pet puta dnevno, navodi se u dokumentarcu, prenose francuski portali.

“To nije nikakva posebna vest”, izjavio je Miller.

“O tome je bilo reči u jednom od ranijih intervjua, samo što tada niko na to nije obratio pažnju”, naveo je reditelj.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...