•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumci dobili ključeve Niša, Seki Sablić nagrada 'Pavle Vuisić'

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je sinoć na letnjoj pozornici niške Tvrđave predao glumici Vesni Čipčić ključeve grada Niša, čime je zvanično otvoren jubilarni 50. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti“.

- Kolege glumci, tvrđava je naša - uzviknula je Vesna Čipčić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će biti predsednica tročlanog žirija.

Gradonačelnik Zoran Perišić je rekao da Niš voli glumce, a da glumci vole Niš.

- Za 50 godina, koliko postoje Filmski susreti, prošlo je mnogo glumaca i filmova, ali najviše dobre niške publike. Hvala vam za ljubav koju ste spremni da pokažete za filmsku umetnost - rekao je Perišić.

656836 vatromet kod otvaranja filmskih susreta k kamenov ff

Svečano otvaranje pratio je i vatromet.

656835 vadan zivkovic na otvaranju festivala k kamenov f

Odmah nakon svečane ceremonije otvaranja, Jelisaveti Seki Sablić, jednoj od naših najpoznatijih glumica, uručena je nagrada „Pavle Vuisić“. Nagradu joj je uručio Vladan Živković, predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije. Ova nagrada dodeljuje se za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu.

656829 puna tvrdjava na pocetku festivala k kamenov f

- Seka je sprecifičnom glumom, neponovljivim šarmom i sugestivnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji zasluženo ušla u red laureata nagrade koja nosi ime velikana srpske kinematografije Pavla Vuisića - rekao je Živković.

656833 seka sabljic prima pavla vujisica k kamenov ff

Publika je velikim aplauzom pozdravila izlazak na binu poznate glumice.

-Sa velikim poštovanjem pozdravljam nišku publiku. Čestitam ovaj veliki jubilej i sigurna sam da ste vi sve učinili da ovaj festival živi 50 godina i da bude značajan. Publika je učinila da ove nagrade budu značajne, kao ova koju ja večeras dobijam za životno delo, koja nosi ime našeg velikana i nezaboravnog Paje Vuisića. Hvala publici, hvala žiriju, a i meni pomalo hvala - rekla je Seka i dobila buran aplauz.

Jubilarni Filmski susreti, sa bogatim programom, trajaće do 28. avgusta na Tvrđavi.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...