•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gori vatra (2003)

'Gori Vatra' je duhovita i dirljiva priča o običnim ljudima, o životu i nadi, o borbi za bolji život, o Bosni i Hercegovini dve godine posle rata.

Radnja je smeštena u mali gradić Tešanj, u kome na prvi pogled žive dobri, otvoreni ljudi. Vodi se skroman, pošten život s najvažnijim vrednostima poput pijace, tradicije i komšiluka. Drugo lice grada pokazuje sasvim drugu sliku: glad, etnička netrpeljivost, kriminal, prostitucija i korupcija.

U jednom trenutku stiže vest o dolasku predsednika Billa Clintona u grad Tešanj. On želi postati počasni građanin i kum opštine, ali da bi se to dogodilo, mora se iskoreniti sve ružno u Tešnju. Vest uzdrma usnuli gradić i pod nadzorom posmatrača međunarodne zajednice počinje vežbanje demokratije u sedam dana. Ipak, veličina ljudskog duha i
veliko srce na predaje se tako lako što pomaže junacima ovog filma da se smeju kada im je najteže i da sa tragikomičnim optimizmom i dalje veruju u život.

"Gori vatra" rediteljski je debi Pjera Žalice. Proglašen je najboljim igranim filmom u Regionalnom programu Sarajevo film festivala, gde je dobio još četiri posebne nagrade, a dobitnik je Srebrnog leoparda na Locarno Film Festivalu. Na Zagreb film festivalu osvojio je specijalnu nagradu žirija za dugometražni igrani film.

Postao je bosanskohercegovački kandidat za nominaciju za Oscara u kategoriji najbolji strani film. Tu odluku je donelo 30-tak filmskih radnika Bosne i Hercegovine.

Pesmu iz filma "Iznad Tešnja zora sviće", koju je napisao Saša Lošić - Loša, navijači lokalnog fudbalskog kluba proglasili su svojom himnom.

Žanr:Komedija, Drama
Godina:2003
Reziser:Pjer Zalica
Scenario:Pjer Zalica
Uloge:Enis Bešlagić, Bogdan Diklić, Saša Petrović
Award:7 osvojenih
Studio:Refresh Production
Zemlja:Bosnia & Herzegovina
Website:www.refresh.ba
Jezik:Srpski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...