•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Half-Breed (Winnetou und das Halbblut Apanatschi) (1966)

Winnetou spašava jednog dečaka kada se penjao u orlovo gnezdo da bi došao do pera koje želi pokloniti svojoj sestri Apanatschi. Tu ga vinnetou spašava od napada orla. Apanatschi je kći farmera Mac Halle. Apanatschi, kći od naseljenika Mac Hallera i njegova supruga indijskog mina Yota, prima od oca za 21. rođendan rudnik zlata kao dar. Ali, novo vlasništvo donosi velike rizike. Zastrašujuca banda Curly Bill kreće prema rudnicima, da bi oteli zlato. Stari Shatterhand i Apache poglavica Winnetou će uspešno zaštititi Apanatschi i odvesti kriminalce iza rešetaka.

Winnetou (Vinetu) je Indijanac, poglavica Apača, lik iz knjiga Karl Maya (najprodavanijeg nemackog pisca svih vremena), između kojih su i knjige Vinetu I do Vinetu III. Prema knjizi Karla Maya, narator Old Šeterhend upoznaje Vinetua i rađa se prijateljstvo izmedu Old Šeterhenda i Apača. Njih dvojica su vešti borci, ali nadasve humani ljudi.

Nakon smrti Vinetuovog oca Incu-cune (i njegove sestre Nco-ci) Vinetu postaje poglavica. Vinetu jaše konja po imenu Ilci (vetar), a ima poznatu dvocevku okovanu srebrom. U poslednjoj knjizi trilogije Vinetu, Vinetua ubija bandit Santer koji je ubio i njegovog oca i sestru.

Roman Karla Maya Vinetu simbolizira, na neki način, romantičnu želju jednostavnijeg života i bliže veze sa prirodom. U Nemackoj se održavaju Festival Karl Maya i Igre Karl Maya.

Žanr:vestern, avantura
Godina:1966
Reziser:Harald Philipp
Scenario: Karl May
Uloge:Lex Barker, Pierre Brice, Götz George
Uzrast:G
Studio: Jadran Film
Zemlja:Nemačka
Jezik:Nemački
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...