•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hard Target (1993)

Kada se spoje John Woo i Jean-Claude Van Damme gotovo sigurno da možemo očekivati žestoku akciju od početka do kraja filma. Još ako je film iz možda najboljeg perioda obojice filmaša verovatno se radi o filmu koji ljubitelji akcionih filmova ne bi smeli da propuste.

New Orleans noću. Čovek beži pred ubicama, ali uprkos svojoj okretnosti ne može umaći tajanstvenim progoniteljima. Napadaju ga strelama i mašinkama i neznanac na kraju podlegne ranama. Ubijati ljude je poput droge, ali vredi li to truda, pita se vođa ubica nakon što njegova žrtva izdahne, a plan o ubistvu konačno uspe.

New Orleans, sutra. Devojka Nat Binder dolazi u grad kako bi rasvetlila nestanak svog oca, ali niko ne zna šta se tačno s njim dogodilo. Na izlasku iz restorana napadnu je huligani od kojih je obrani Chance Boudreaux, mornar s trgovačkih brodova. Zahvalna, Nat mu ponudi posao da joj nađe oca, a on nakon kolebanja ipak pristane. Uskoro saznaju da je očevo telo pronašla policija, ali i to da iza njegove smrti stoji misteriozna organizacija na čijem je čelu Emil Fouchon i pomoćnik Pik Van Cleaf koja, varajući buduće žrtve, za veliki novac priređuje lov na ljude sve do njihove smrti.

Nakon dugogodišnje karijere reditelja u Hong Kongu okrunjene međunarodnim uspehom filma The Killer iz 1989., John Woo je početkom devedesetih stigao u SAD, a prvi holivudski film mu je upravo Teška meta iz 1993. sa Jean-Claude Van Dammeom. Iako je raspolagao sa očigledno manje umetničke slobode nego u domovini, iako je morao da cenzuriše mnoge scene, Woo je uspeo da kreaira vrlo dobar film.

Žanr:akcija, triler
Godina:1993
Reziser:John Woo
Scenario:Chuck Pfarrer
Uloge:Jean-Claude Van Damme, Lance Henriksen, Yancy Butler
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 5 nominacija
Box office:32.5M USD
Studio:Universal Pictures, Alphaville Films, Renaissance Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...