•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

'Harry Potter and the Half-Blood Prince' je britansko-američki fantastični film iz 2009. koga je režirao David Yates prema istoimenom romanu J. K. Rowling. Ovo je šesti nastavak serijala o Harryju Potteru, čiji scenarijo ponovo potpisuje Steve Kloves, a produkciju David Heyman i David Barron. Radnja filma prati Harryjevu šestu godinu u Hogwartsu tokom koje ga zainteresira neobična knjiga, zaljubi se i pokušava pronaći sećanje koje je ključ za Voldemortov pad. Harryja Pottera, kao i u prethodnim nastavcima, igra Daniel Radcliffe, dok njegove prijatelje, Rona Weasleyja i Hermione Granger, igraju Rupert Grint i Emma Watson. Ovom nastavku je prethodio film 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', a sledeći je bio film 'Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1'.

Snimanje je započelo 24. septembra 2007., a kulminiralo svetskom premijerom 15. jula 2009. godine. Izuzev Sjedinjenih Država, film je distribuiran kako u običnim tako i IMAX 3D bioskope širom sveta. Kako su severnoamerički bioskopi imali višenedeljnu obavezu prema filmu 'Transformers: Revenge of the Fallen', prikazivanje Harryja Pottera je u IMAX 3D bioskopima započelo tek 29. jula 2009., dve nedelje nakon premijere.

'Half-Blood Prince' je po izlasku ostvario veliki uspeh među kritičarima, ali i na bioskopskim blagajnama, postavivši novi rekord dnevne zarade. U samo pet dana, film je zaradio oko $394 miliona, čime je postavio novi rekord u kategoriji petodnevne zarade. Ukupna zarada filma bila je nešto veća od $934 miliona, čime je završio na drugom mestu te godine, iza filma Avatar. Film je zaradio nekolicinu nominacija (uključujući i Oscar i BAFTA) i dobio nekolicinu nagrada, a postao je jedan od najbolje ocenjenih i najhvaljenijih nastavaka serijala.

Žanr:Avantura, Fantazija
Godina:2009
Reziser:David Yates
Scenario:Steve Kloves, J.K. Rowling
Uloge:Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint
Award:Nominacija za Oskara, druge 8 nagrade, 23 nominacije
Box office:934,416,487 USD
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.harrypotterwizardscollection.com/
Jezik:English
Trajanje:153 min
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...