•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

High School Musical (2006)

Srednjoškolski mjuzikl (engl. High School Musical) je televizijski film iz 2006. Iste godine dobio je nagradu Emi za najbolji dečji program. Ovaj film snimila je televizija Dizni, a u glavnim ulogama su glumci sa te televizije.

Srednjoškolski mjuzikl je najgledaniji film kanala Dizni, a 7.7 miliona gledalaca ga je pogledalo kada je premijerno prikazan na ovom kanalu. Priča ovog filma upoređuje se sa čuvenom tragedijom Vilijama Šekspira Romeo i Julija.[1] Ovo je i prvi film Dizni kanala koji je prikazan na britanskom kanalu Bi-Bi-Si, 29. decembra 2006.

Postoje dva nastavka ovog filma: televizijski film Srednjoškolski mjuzikl 2 i Srednjoškolski mjuzikl 3: Maturanti, koji je premijerno prikazan u bioskopima 24. oktobra 2008. godine.


Zvezda košarkaškog tima škole "East High School" Troj Bolton i povučena talentovana matematičarka Gabrijela Montez upoznaju se na novogodišnjoj žurci tokom božićnog raspusta. Na žurci učestvuju na takmičenju u karaokama ("Start of Something New"). Otkrivaju da među njima postoji neverovatna hemija, i na kraju žurke razmenjuju brojeve telefona. Nakon nedelju dana, Gabrijelina majka dobija posao u drugom gradu, i Gabrijela postaje učenica "East High School". Igrom slučaja, Troj dobija kaznu u školi, zajedno sa Gabrijelom, najboljim drugom iz košarkaškog tima Čedom Denfortom, predsednicom školskog kluba mladih naučnika Tejlor Mekejsi i predsednicima školske dramske sekcije Rajanom i Šarpi Evans.

Troj i Gabrijela razgovaraju, i Šarpi slučajno čuje kako je Gabrijela zainteresovana da se prijavi na audiciju za školski mjuzikl. Uz pomoć brata blizanca Rajana, Šarpi provaljuje u Trojev školski ormarić i saznaje da je Gabrijela učenica "Anštajnka" i da ima odličan školski uspeh. Tokom kaznene nastave Tejlor poziva Gabrijelu da se učlani u klub mladih naučnika. Zbog kazne, Troj i Čed propuštaju svoje treninge košarke, što nimalo ne raduje trenera Boltona. Tokom razgovora sa trenerom i profesorom Darbusom, postaje jasno da nijedan od njih nema poštovanja za ono što drugi rade. Troj prisustvuje treningu, ali ne može da prestane da misli na Gabrijelu i peva kako treba da se usredsredi na igru ("Get'cha Head in the Game"). Troj preskače treninge košarke kako bi vežbao za audiciju sa Gabrijelom. Ali, njih dvoje se oboje stide da izađu i pevaju na sceni, tako da iz prikrajka posmatraju kako Šarpi i Rajan izvode svoju pesmu za audiciju ("What I've Been Looking For"). Kada Gabrijela konačno odluči da se prijavi na audiciju, Troj se nudi da peva sa njom, ali profesor Darbus kaže kako je isuviše kasno da se prijave.

Nakon rasprave sa Šarpi, Kelsi Nilsen, kompozitor mjuzikla, besno napušta salu i baca notne zapise pesme po podu. Troj i Gabrijela žure da joj pomognu da ih pokupi, i žele da joj pokažu kako pesma zapravo treba da zvuči. Njih dvoje pevaju sporiju verziju pesme ("What I've Been Looking For (Reprise)"). Profesor Darbus ih čuje kako izvode pesmu i nudi im da ipak učestvuju na audiciji. Šarpi je vrlo ljuta i želi da se osveti. Čed i ostali članovi košarkaškog tima saznaju da je Troj propustio trening zbog audicije za mjuzikl, i svi su šokirani...

Album sa muzikom iz filma Srednjoškolski mjuzikl pojavio se u prodaji 10. januara 2006. godine, i bio je najprodavaniji album u SAD te godine. Takođe, snimnjen je veliki broj verzija ovih pesama u drugim zemljama.

Pesme "Breaking Free" i "We're All In This Together" bili su singlovi sa ovog albuma.

Žanr:komedija, drama, porodični
Godina:2006
Reziser: Kenny Ortega
Scenario:Peter Barsocchini
Uloge:Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale
Uzrast:G
Award:Osvojena 2 emija
Studio: Disney Channel
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....