•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Holy Rollers (2010)

Kriminalistička drama Kevina Ascha Holy Rollers, sa Jessejem Eisenbergom u glavnoj ulozi, zasnovana je na istinitim događajima koji su šokirali Ameriku krajem devedesetih. Tada je grupa hasidskih Jevreja, poznatih po izuzetno strogim pravilima ponašanja koje im nameće religija, uhapšena zbog krijumčarenja velikih količina ecstasyja iz Evrope u SAD.

Glavni junak filma je Sam Gold, mladi hasidski Jevrejin iz Brooklyna, koji je nevoljno prihvatio životni put koji su mu drugi odredili. On radi u trgovini svoga oca, studira da bi postao rabin i čeka vreme kada će stupiti u unapred ugovoreni brak sa devojkom iz dobrostojeće porodice.

Yosef, Samov komšija je istog porekla kao i Sam, ali se ne pridržava strogih religijskih pravila. Takođe, Yosef ima kontakte sa kriminalcima i on zapošljava krijumčare droge za izraelskog narko bosa Jackieja, krijući se iza priče da su to zapravo skupi lekovi koji klijentima mogu spasiti život.

Sam potpadne pod iskušenje brze zarade i zajedno sa prijateljem Leonom ode u Amsterdam, a njih dvojica tek kasnije shvataju da su im torbe bile prepune droge, a ne lekova. Zbog toga se Sam posvađa sa Leonom koji se protivi krijumačarenju, a zatim bez njega nastavlja raditi za dilere droge.

Sam sve više tone u svet podzemlja, gde ga mame Jackiejeva devojka Rachel, kao i zadovoljstva hedonističkog života koja nikad pre nije iskusio. Promene u Samovom životu ubrzo privuku veliku pažnju zajednice i porodice i ubrzo ga otac izbacuje iz kuće. Sam je sada pred teškim izborom između života koga je do tada poznavao i novog koji mu se otvara.

Šta je dalje bilo... pogledajte u filmu, mi vam nećemo reći.

NNT
Žanr:biografski, krimi, drama
Godina:2010
Reziser:Kevin Asch
Scenario:Antonio Macia
Uloge:Jesse Eisenberg, Justin Bartha, Danny A. Abeckaser
Uzrast:R
Award:dve nagrade i jedna nominacija
Studio:Deerjen Films, Lookbook Films, Safehouse Pictures
Zemlja:United States
Website:holyrollersfilm.com
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu