•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Sam u kući 2: Izgubljen u Njujorku (engl. Home Alone 2: Lost in New York) je drugi filmski nastavak komedije, porodičnog filma Sam u kući, reditelja Krisa Kolambusa iz 1992. snimljen po scenariju Džona Hjuza.

Kevin Makalister, razdvojen od svojih roditelja ponovo provodi božićne praznike sam. Ovog puta porodica Makalister odlazi u Majami, dok Kevin, izgubljen na O'Hare International aerodromu greškom ulazi u avion za Njujork. Shvativši da se prošlogodišnja priča ponavlja, Kevin odlazi u obilazak Bliznakinja, Kineske četvrti i ostalih znamenitosti Njujorka. U isto vreme Marv i Hari, Mokri banditi koji su prošle godine hteli da opljačkaju Kevinov dom, beže iz zatvora i dolaze u Njujork.

Dok Kevin odlazi da potraži strica Boba i strinu Džordžet, koji tada nisu bili kod kuće, njegovi roditelji shvataju da su ponovo zaboravili najmlađeg sina. Setivši se reklame za hotel Plaza, Kevin rezerviše apartman na trećem spratu. Kevin odlazi u Dankanovu prodavnicu igračaka. Kupujući igračke, ne sluti da se upoznao sa vlasnikom Dankanom koji mu poklanja dva priveska grlica, ali od njega saznaje i da sav prihod od prodaje igračaka tradicionalno odlazi u humanitarnu pomoć dečje bolnice St. Ana.

U parku Kevin upoznaje čudnu ženu okruženu golubovima i sprijateljuje se sa njom. Zajedno odlaze u njen dom, potkrovlje Njujorške koncertne dvorane. Ona mu otkriva da je, razočarajući se u ljubav, napustila dom, izgubila poverenje u ljude i da je prošlo više od dve godine kako sa nikim nije razgovarala.

Marv i Hari, sada Lepljivi banditi planiraju pljačku Dankanove prodavnice. Sreću Kevina na ulici i pokušavaju da ga otmu ali on uspeva da pobege. Saznavši plan lopova, Kevin će u kući svojih rođaka postaviti zamke, jer je ta kuća jedna od ključnih delova pljačke. Kada se reši lopova, sve se polako vraća u normalu i njegova porodica dolazi u Njujork po njega, ali ih hotelski račun iznenađuje.

Sam u kući 2: Izgubljen u Njujorku je nastavak popularnog filma Sam u kući i prva dva dela u kompletnom serijalu su jedini koji stvarno vrede i koji su filmovi za sva vremena dok svi ostali nastavci nisu ni približno postogli uspeh a i nisu kvalitetni kao prva dva.

Žanr:avantura, komedija, krimi
Godina:1992
Reziser:Chris Columbus
Producent:John Hughes
Scenario:John Hughes
Uloge:Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern
Uzrast:PG
Award:3 nagrade i dve nominacije
Box office:359M USD
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Website:www.foxhome.com/homealone
Jezik:Engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...