•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

'Ledeno doba 3: Dinosaurusi dolaze' pravi je letnji film: vedar, dinamičan i urnebesno zabavan, podjednako deci i odraslima. Ako se nakon velikog uspeha prva dva nastavaka postavljalo pitanje mogu li autori Ladenog doba više, bolje, jače, 'Dinosaurusi dolaze' dali su jasan odgovor – mogu.

Prijateljstvo lenivca Sida, mamuta Mannyja i sabljozubog tigra Diega na probu stavlja očekivana prinova u mamutskoj porodici (Mannyjeva devojka Ellie je trudna), ali kad se Sid nađe u pogibeljnoj situaciji svi su tu da mu pomognu. Naime nespretni je Sid u želji da i sam ima porodicu "usvojio" tri velika jaja, a njegovo staranje o njima rezultovalo je trojicom slatkih mesoždera za kojima traga njihova prava, T-Rex majka. Važne lekcije o vrednosti porodice i odanosti prijateljima ovaj crtić prenosi nepretenciozno i s mnogo topline.

Ljubitelji sabljozube veverice Scrata, zaštitnog znaka serijala, takođe će biti oduševljeni. Skratova potera za omiljenim mu žirom, dovešće ga do ljubavi njegovog života, a depilacija prsa katranom ili pak sjajna koreografija tučnjave/plesa neki su od humorističkih vrhunaca filma.

Ali humor nije vezan samo uz Scrata. Gotovo svaki je lik (uz navedene tu su i šašava braća oposumi i "spaljena" lasica Buck) protagonist više duhovitih scena, scena u kojima se mešaju odlično tempirana komika nemog filma, mimika i geg s verbalnim humorom. Animatori su ponovo odlično odradili svoj posao, a svet dinosaurusa je istovremeno lep i zastrašujuće tropski, posebno u kontrastu sa snegom i ledom okovanim zavičajem veselog društva, bio im je pravi izazov. 3D animacija nenametljivo je korišćena za "produbljavanje" slike i ne poseže za efektima na prvu loptu te stoga i gledanje "Ledenog doba 3" u klasičnoj, 2-D animaciji ne umanjuje značajno uživanje i doživljaj.

Jahanje na dinosaurusima, prave vazdušne bitke na pterodaktilima, avanture koje u sećanje prizivaju junake pustolovnog žanra... Zaista je teško i nabrojati sve adute "Ledenog doba 3". Film jednostavno treba pogledati, a uživanje je zagarantovano.

Žanr:animacija, akcija, avantura
Godina:2009
Reziser:Carlos Saldanha, Mike Thurmeier
Scenario:Peter Ackerman, Michael Berg
Uloge:Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Uzrast:PG
Award:3 nagrade i 13 nominacija
Box office:196.5M USD
Studio:Twentieth Century Fox Animation, Blue Sky Studios
Zemlja:United States
Website:www.iceagemovies.com
Jezik:engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...