•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Igre prestola' se više neće snimati u Dubrovniku

Nakon brojnih medijskih spekulacija, HBO je u petak potvrdio da se šesta sezona "Igara prestola" neće snimati u Dubrovniku zbog "potreba priče i lokacije", ostavivši otvorenim pitanje hoće li se produkcija popularnog serijala kasnije ipak ponovno vratiti u Hrvatsku, prenosi The Independent.

"O tome hoće li se produkcija u budućnosti ponovno vratiti u Hrvatsku odlučivaće se nakon što budu službeno dogovorene nove sezone serijala, na temelju lokacijskih potreba predviđenih scenarijima i pričama", stoji u službenom saopštenju kompanije HBO.

"HBO je zahvalan Hrvatskom audio-vizualnom centru i hrvatskom delu filmske ekipe na njihovoj nastavljenoj podršci", dodaje se u saopštenju. Grad Dubrovnik "glumio" je King’s Landing od druge sezone. Prema nekim medijskim napisima, nastavak snimanja seli se u Španiju, u istorijski grad Gironu.

Upravnik HAVC-a Hrvoje Hribar nije bio dostupan za komentar, kao ni gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, a Turistička zajednica grada Dubrovnika izrazila je žaljenje zbog odlaska serijala koji je Dubrovniku doneo veliku popularnost.

'Naravno da nam je žao, mi smo s tim serijalom imali lepu i značajnu promociju... Dubrovnik je u smislu filmske lokacije često bio korišćen, ali mega-popularnost nam je doneo upravo HBO putem 'Igara prestola' i naravno da nam je krivo što odlaze.

Verujemo da će Dubrovnik kroz značaj koji je imao kao King’s Landing u serijalu još uvek u tom segmentu ostati zanimljiv turistima', rekla je Hini voditeljica Odeljenja za komunikacije Turističke zajednice grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

Šesta sezona "Igara prestola" na male bi ekrane trebala stići u aprilu iduće godine.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...