•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ime: Dobrica, prezime: nepoznato (2016)

Ovo je priča, u stvari bajka za odrasle, o tome kako bi život mogao da bude lep kada čovek ne bi bio čoveku vuk.

Dobricu život nikada nije mazio. Još kao beba je napušten od roditelja i bačen na đubrište. Prvih dvadeset i osam godina svog života provodi uglavnom ili u sirotištu ili u zatvoru. Ipak, da li zato što je prvih par godina svog života proveo sa ljudima koji su ga zaista neizmerno i bespogovorno voleli ili zato što je to njegova priroda, on bira da u ljudima vidi samo dobro. Ili, tačnije, on to ne bira, nego je jednostavno takav, i kao takav ide kroz život prepun ljubavi.

A svet je gladan ljubavi. Ljudi se često smeju Dobrici i njegovoj naivnosti, ali na kraju ne mogu da joj odole. Skoro svako ko sa njim dođe u kontakt oseća da je u pitanju čovek kakvog nikad nije sreo, i kakvog zaista vredi sresti. Zaljubljuje se u osobu sa dna životne lestvice, čije prostituisanje shvata kao izraz iskrene simpatije, narkomanku, koja čak i dete zloupotrebljava da izvuče pare od njega. To dete, u još uvek neiskvarenom osećanju pravde, pokušava da otvori oči nasem junaku i umesto ljutnje, Dobrica se raduje da je sve u redu. Nepoverenje prerasta u poverenje, podozrivost u veru, beznađe u nadu. Kako vreme protiče, snaga ljubavi i njegova sposobnost da čini ljude boljima transformišu svet oko njega i prave ga ne onakvim kakav jeste, nego kakav bi trebao da bude.

Za sve ima mesta u Dobričinoj kući i ona postaje dom za porodicu, prijatelje koje je pridobio svojom dobrotom preobražavajuči svakog pojedinačno. Narkomanka postaje supruga koja mu rađa još dece, ćerka nalazi topli dom, mir i sigurnost, beskrupulozna novinarka postaje opet majka svom odbačenom detetu, narkoman, koji je bolestan od side, provodi poslednje mesece okružen brigom i ljubavlju onih koje je zloupotrebljavao, čak i mačke i psi lutalice tu nalaze zaštitu i sigurno utočište.

Žanr:bajka za odrasle
Godina:2016
Reziser:Srđa Penezić
Scenario:Srđa Penezić
Uloge:Slavko Štimac, Hana Selimović, Mirjana Joković, Helena Jakovljević, Bogdan Diklić
Studio:Filmstar
Zemlja:Serbia
Website:www.filmdobrica.com
Jezik:srpski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila