•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Impact (2008)

Naučno-fantastična miniserija "Udar - Sudnji dan" reditelja Mikea Rohla pomalo je staromodan izdanak žanra, ali staromodan u najboljem smislu reči. To ne znači da je reč o naivnom i neuverljivom naslovu sa specijalnim efektima koji su odavno zastareli, nego da se radi o miniseriji koja pažnju gledaoca ne zaokuplja samo temeljnom premisom i količinom atraktivnih eksplozija, nego i svakim detaljem priče.

Dok celi svet sa uzbuđenjem gleda najveću meteorsku kišu u poslednjih 10 hiljada godina, jedan se asteroid, zaklonjen meteorskim poljem, zabija u Mesec velikom eksplozijom. Komadi tog asteroida, kao i samog Meseca, ulaze u Zemljinu atmosferu, i polako počinju uticati na nju. Naučnici ubrzo poništavaju strah ljudi tvrdnjama kako navedeni događaji neće imati trajnih posledica, ali tada se na Zemlji počinju manifestovati neočekivane anomalije.

U prvo vreme su to male stvari - krčanje mobilnih telefona, javljanje čudnih radijskih frekvencija i slično, ali grupa iskusnih naučnika, među kojima i Alex Kinter (David James Elliott), Maddie Reese (Natasha Henstridge) i Roland Emerson (Benjamin Sadler), počinje spajati slagalicu i shvata kako postoji velika mogućnost da se Mesečeva orbita nepovratno izmenila.

Vrlo skoro, njihove se pretpostavke pokažu ispravnima, a Zemljina gravitacija počinje nestajati. Naučnički tim uskoro saznaje i kako Mesec, na svojoj novoj putanji, putuje prema Zemlji i da sudar sledi za 39 dana. Posle bezuspešnog pokušaja da ga unište, SAD okupljaju heroje iz svih zemalja sveta u zajedničku misiju. Tim astronauta, među kojima i hrabri naučnici, krenuće na Mesec i pokušati obrnuti njegovu putanju i spasiti Zemlju.

"Udar - Sudnji dan" jednako je napet koliko i emocionalan, jednako akcioni uzbudljiv koliko i dramski strukturiran. Logično je da se takav naslov može pohvaliti vrhunskim glumačkim rolama, pa ni "Udar - Sudnji dan" od toga ne odudara. Troje istaknutih naučnika igraju David James Elliott, Natasha Henstridge i Benjamin Sadler, koji se odlično snalaze u ovome spoju akcije, drame, filma katastrofe i naučne fantastike.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2008
Uloge:David James Elliott, Natasha Henstridg, Benjamin Sadler
Award:1 nagrada i 4 nominacija
Studio:Tandem Communications
Zemlja:Canada
Jezik:engleski
Trajanje:180 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...