•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Inception (2010)

„Inception“ je film Christopher-a Nolan-a, koji se u njemu našao u ulozi reditelja i scenariste. Nolan je po prvi put ideju za ovaj film prezentovao Warner Bros-u 2002. godine i dobio je pozitivan odgovor, ali tada scenario još uvek nije bio napisan. Verovao je da će mu za to trebati nekoliko meseci, ali je zapravo na kraju to ispalo skoro 8 godina. Tako da se može reći da je rad na filmu „Inception“ potrajao punih 8 godina.

Leonardo DiCaprio igra Cobb-a, čoveka koji je ekspert za „ulaženje“ u snove drugih i krađu njihovih ideja. On je jako dobar u tome, gotovo je najbolji. Ono što je čudno je „usađivanje“ neke ideje u nečiji mozak, pa je upravo to „inception“. Neki veruju da je nemoguće to uraditi, kao Arthur (Joseph Gordon-Levitt), Cobb-ov partner u zločinu sa snovima. Cobb ipak veruje da je to sigurno moguće.

Osnovna ideja filma „Inception“ je „ulaženje“ u nečije snove, što je jako komplikovan proces. Sve ono što se dešava u filmu, možda nećete odmah shvatiti, ali je to jedino zbog nedostatka informacija. Sigurno je da će te razumete dovoljno da budete zainteresovani za film, a verujte i da će te ipak na kraju sve shvatiti.

Christopher Nolan je uspeo da stvori kao neverovatan svet, tako da gledalac može da poveruje da on zaista i postoji. Likovi u ovom svetu se čine realnim, zahvaljujući odličnim glumcima poput: Leonardo-a DiCaprio-a, Ellen Page, Cillian-a Murphy-ja, Ken-a Watanable-a, Tom-a Hardy-ja, Dileep-a Rao-a, Joseph-a Gordon-a Levtt-a i mnogih drugih. Tom Berenger ima malu, ali zapaženu ulogu u filmu. Takođe, Michael Caine, glumačka legenda, se po četvrti put pojavljuje u Nolan-ovim filmovima, iako je to manja uloga, njegovo prisustvo nas uverava da smo „prepušteni“ profesionalcima.

Vizuelni efekti igraju veliku ulogu u ovom filmu, stvaraju svet snova, a čest je i koncept lavirinta u ovom filmu, koji se jedino uklapa da se film uporedi sa lavirintom takav kakav je. Ima nekoliko okreta i preokreta tokom filma, pa se gledalac može lako „zagubiti“ da nema Nolan-ovog dobrog osećaja za davanje pravca i smernica, tako da možemo samo sedeti u fotelji i diviti se lepoti ovog filma, dok nas „Inception“ vodi do samog kraja potpuno neozleđene.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:akcija, avantura
Godina:2010
Reziser:Christopher Nolan
Scenario:Christopher Nolan
Uloge:Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page
Uzrast:PG-13
Award:3 Oskara, 79 osvojenih, 100 nominacija
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:inceptionmovie.warnerbros.com/dvd/
Jezik:engleski, japanski, franc
Trajanje:148 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....