•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Iron Man (2008)

“Iron Man” je američki naučno-fantastični film o nastanku i razvoju čoveka od čelika. Iron Man je predstavljen publici komičnije nego što je to obično slučaj sa superherojima, ali ipak je i on samo čovek, sa nekim naprednim igračkama.

Mudri ljudi kažu da ‘potreba stvara načine’, pa tako i Tony Stark (Robert Downey, Jr.) stvara brutalnog, inženjerski projektovanog Iron man-a u pećini u Avganistanu. Kada ga je teroristička grupa Ten Rings koju predvodi Raza (Faran Tahir) napala i otela, on je povređen i zatvoren zajedno sa takođe kidnapovanim doktorom Yisen-om (Shaun Toub). Tony i Yisen zajedno rade da bi spasili svoje živote. Oni ne prave raketu, već rade na razvoju emotivnih i mehaničkih delova projekta ‘Iron Man’. I kao što to obično bude (u filmu) oni uspevaju da naprave svoju kreaciju i Stark se spašava ali i daje sebi jedan specijalni zadatak koji će sprovesti u delo nadalje u filmu.

Asistent Tony Stark-a je Pepper Potts koju igra Gwyneth Paltrow. Ona materinski brine o Tony-ju a to je naravno poprilično komično. Da bi se Stark pokazao što superiornije Pepper je prikazana kao glupača na visokim štiklama. Jim Rhodes, još jedan zanimljiv i bitan lik u filmu, je Tony-jev prijatelj iz vazduhoplovnih jedinica i njega glumi Terrence Howard.

Razvoj ličnosti Tony-ja nehajnog i samonadahnutog bogataša i plejboja, do humanog čoveka koji se brine za čovečanstvo, su motivi ovog filma koji je režirao Jon Favreau. Favreau vodi računa o sinhronizaciji digitalne produkcije i kostima Iron Man-ove troslojne konstrukcije, insistira na improvizovanim dijalozima, pa je realizacija filma veoma prirodna. Marketinška kampanja filma je bila podržana i istoimenom video igrom, koja je pratila film. Downey i Paltrow se vraćaju u nastavku filma “Iron Man 2”, 2010. godine, takođe u distribuciji Paramount-a. Sledeći nastavak je predviđen za 2013. i “Iron Man 3” će biti u produkciji Walt-a Disney-a.

“Iron Man” je film sa srećnim završetkom, jer Tony pronalazač i proizvođač Iron Man-a, postaje ugledan milijarder koji je pažljiv prema ljudima i okolini, a to su osobine koje obično ne idu uz takve ljude.

Žanr:akcija, avantura, naučna fantastika
Godina:2008
Reziser:Jon Favreau
Scenario:Mark Fergus, Hawk Ostby
Uloge:Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard
Uzrast:PG-13
Award:13 osvojenih
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.paramount.com
Jezik:Engleski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...