•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

James Dean: Forever Young (2005)

Snimio je samo tri filma, seo je u svoj porshe Spider... i otišao je u legendu.

Dokumentarac Džejms Din: Zauvek mlad prikazan je na kanskom festivalu 2005. u okviru obeležavanja 50-godišnjice smrti velike zvezde. Martin Shean je ispričao priču o tragično nastradalom glumcu koju možda niste znali. Kroz arhivski materijal sa prijateljima, zvezdama i režiserima, Sheridan sklapa mozaik koji upotpunjuje legendu o Deanu.

Da spomenemo samo neke aktere: Deanova ljubav Pier Angeli, John Carradine, John Forsythe, Rock Hudson, Elia Kazan i mnogi drugi koji su posredno, ili neposredno uticali na njegovu kratku karijeru. Možda Dean nije znao da vozi, ali je sigurno znao da glumi. Ta magija i danas živi i njegova zvezda sija nesmanjenim sjajem i 50 godina od njegove smrti. Veoma sažet i fokusiran dokumentarac koji razjašnjava sve detalje iz života i karijere slavnog glumca.
Žanr:dokumentarni
Godina:2005
Reziser:Michael J. Sheridan
Scenario:Michael J. Sheridan, Kevin J. Sheridan
Uloge:Corey Allen, Pier Angeli, Ed Begley
Award:1 nominacija
Studio:Screen Icons Inc., Warner Bros. Home Video, Warner Bros.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu