•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jane Fonda i Robert Redford dobijaju Zlatnog lava za životno delo

Američke filmske zvezde Jane Fonda (79) i Robert Redford, (80) primiće nagrade Zlatni lav na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji za životno delo, saopštili su organizatori festivala.

Nagrade, među najbitnijima na festivalu, trebale bi biti uručene 1. septembra.

Venecijanski filmski festival, jedan od najbitnijih u svetu, dešava se 74. put i traje od 30. avgusta do 9. septembra.

"Malo je holivudskih zvezda demonstriralo takvu odlučnost i hrabrost tokom svojih profesionalnih karijera kao Jane Fonda", izjavio je direktor festivala Alberto Barbera.

"S vremena na vreme politički i društveni aktivista, seks simbol, pisac, feministička ikona, producent i proročica fizičke spreme, ali iznad svega izuzetno uspešna i talentovana glumica, Jane Fonda je jedan od najvećih protagonista savremene međunarodne kinematografije", navodi Barbera u izjavi za javnost.

Govoreći o Redfordu, direktor je izjavio: "Bez obzira da li je iza kamere, zalaže se za nezavisni film ili za dobrobit naše planete, Robert Redford nas je vodio kroz skoro pet decenija sjajnog filmskog stvaraoca i aktiviste kombinacijom snage, inteligencije i slave koji praktično nemaju premca".

Fonda i Redford zajednički su glumili u filmovima "The Chase" (1966), "Barefoot in the Park" (1967) i "The Electric Horseman" (1979). Legendarni dvojac ponovo se okupio u novom Netflixovom originalnom filmu "Our Souls at Night".

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...