•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jason Momoa

Josip Jason Momoa Namakaeha (rođen 1. avgusta 1979. godine) je američki glumac i model. Popularnost je stekao po svojim televizijskim ulogama kao Ronon Dex (2005-09) u naučno fantastičnoj televizijskoj seriji Stargate: Atlantis (2004-09) i kao Khal Drogo u srednjovekovnoj fantazi HBO televizijske serije Game of Thrones (2011). Takođe je igrao glavnu ulogu u filmu Conan the Barbarian (2011).

Momoa je rođen u Honolulu, Hawaii, jedino je dete Coni i Josepha Momoa, slikara. Odrastao je u
Norwalku, Iowa, sa svojom majkom. Otac mu je rodom sa Havaja, a majka ima nemačkog, irskog i indijanskog porekla.

Godine 1998, Momoa vratio na Havaje, gde ga je otkrio međunarodni dizajner Takeo Kikuchi i tada je pokrenuo svoju manekensku karijeru. Godine 1999, on je osvojio titulu havajskim modelom godine i bio je domaćin na takmičenju za Miss Teen Havaja.

Osim njegovih nastupa u Stargate: Atlantis i Game of Thrones, Momoa se pojavio kao Jason Ioane (1999-2001) u akcionoj seriji Baywatch Hawaii (1999-2001). Potom je glumio naslovnu ulogu u filmu Conan the Barbarian, rimejku filma iz 1982. godine, u ulozi koja proslavila Arnolda Schwarzeneggera.

Nakon završetka snimanja četvrte sezone serije Stargate Atlantis, Momoa je odsekao svoje dredove (u kosi). Njihova težina mu je tokom snimanja zadavala glavobolje, a i pretila je da izazove povredu vrata prilikom akcionih scena. U petom serijalu je nosio periku jer su oni bili njegov zaštitni znak u seriji a i producenti serije su se složili sa tim.

Momoa se pojavio kao Roman u četiri epizode televizijske serije The Game (2011).

Rođak je profesionalnih surfera Briana Keaulana i Rustya Keaulana.

Upoznao je glumicu Lisu Bonet 2005. godine, a 23. jula 2007. je Bonet rodila njihovu kćer, Lolu Iolani Momoa. 15. decembra 2008, Bonet i Momoa su dobili sina, Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. Rođenje njihovog sina je prvi put objavila Momoova majka forumu svoje službene stranice. Ona je rekla da je Nakoa znači "ratnik" i Mana je kratica za "snaga / duh", dok je Kaua ("kiše") i Po ("tamno") odnose se na okolnosti njegovog rođendana (rođen je na retko lošim vremenske uslovima noću u Los Angelesu). On deli svoje drugo srednje ime, Namakaeha, sa svojim ocem.

15. novembra 2008, Momou je razbijena staklena pivska čaša u lice u Bird Caffeu u Hollywoodu, Kalifornija. Imao je oko 140 uboda i povreda na licu, a njegovi ožiljci su uticali na njegov kasniji rad.

Filmografija:
2014 Debug (post-production)
2013 Wolves (post-production)
2013 Road to Paloma (completed)
2012 Bullet to the Head
2011-2012 Game of Thrones (TV series)
2011 Conan the Barbarian
2011 In the Qube 3D (TV series)
2010 Brown Bag Diaries: Ridin' the Blinds in B Minor (short)
2009 The Game (TV series)
2005-2009 Stargate: Atlantis (TV series)
2007 Pipeline
2004-2005 North Shore (TV series)
2004 Johnson Family Vacation
2003 Tempted (TV movie)
2003 Baywatch: Hawaiian Wedding (TV movie)
1999-2001 Baywatch (TV series)


Podeli:



Preporucujemo

Žena poginula na snimanju filma 'Deadpool 2'
Sugar Creek Gang: Secret Hideout (2005) (2005)
Ustanovljena nagrada 'Milorad Mandić - Manda'
Daniel Craig potvrdio da će još jednom da glumi Jamesa...
Ko najviše radi u Holivudu?
Robert Pattinson potrošio stotine dolara lažnog novca...
Faraž želi da glumi sebe u filmu o Brexitu
Istorijska drama o kraju jedne imperije
Katy Perry i Orlando Bloom ponovo zajedno nakon pet meseci...
Kineski blockbuster za dve nee delušao među 100...
Zavodnica Margot Robbie neprepoznatljiva u ulozi kraljice...
Repertoar bioskopa Vilin grad od 10. do 16. avgusta
5 razloga zbog kojih ne smete da propustite film 'Gadna...
Klovn Penivajs ponovo ledi krv u žilama
Enigma zvana Peter Handke
Serija 'The Defenders' okuplja superheroje iz prethodnih...
Film 'Mama Mia! idemo ponovo' danas počeo sa snimanjem
Margot Robbie i Domhnall Gleeson u životnoj drami o autoru...
Kevin Spejsi i Ansel Elgort pretpremijerno u filmu 'Vozač'
The Music Lovers (1970) (1970)
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš za period od 17. do 23....
Nova epizoda 'Game Of Thrones' - Zima je konačno stigla
Počinje 41. Festival filmskog scenarija
All of Me (1984) (1984)
Stiže film o Obi-Van Kenobiju?
Gruzijski film 'Strašna majka' najbolji film 23. SFF-a
Forbes objavio listu najplaćenijih glumica
'Burek' otvara filmski festival Divan u Rumuniji
Del Boy i Rodney možda ponovo osvanu na TV ekranima
Tom Cruise se povredio na snimanju šestog nastavka...