•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

John Gulager

Džon Gulager (eng. John Thompson Gulager) rođen je 19. decembra 1957. godine u Njujorku a u filmskoj industriji je poznat kao glumac i režiser.

Džonov otac je Klu Galager (The Killers, The Last Picture Show, The Virginian, Return Of The Living Dead), a majka Mirijam Bird Nederi (“Barney Miller”, “Mr. T and Tina”, “The Sandy Duncan Show”, Leatherface: Texas Chainsaw Massacre Iii). Od rođenja je uključen u filmsku umetnost. Od pete godine se smucao po studijima skriven pod ćebetom na zadnjem sedištu roditeljskog automobila, izbegavajući čuvare.

S devet godina glumio je u kratkom filmu A Day With The Boys, koji je otvorio filmski festival u Kanu 1970. godine kao primer modernog snimanja filma.

Džon je studirao na Filmskom institutu u Južnoj Kaliforniji, a nakon toga se upisao na Chounard Art Institute u L.A.-u. Svoje studije filma je nastavio u originalnom Sherwood Oaks Experimental College of Film. Tamo je studirao sa svetskim filmskim snimateljima kao što su: Laszlo Kovacs, William A. Fraker, Vilmos Zsigmond i John A. Alonzo. Džon je takođe studirao glumu, ali ne sa svojim ocem. Studirao je u slavnom studiju Loft, a kolega mu je bio Šon Pen.

U Los Anđelesu je studirao gitaru (flatpicking) s Herbom Pitersonom (Linda Ronstadt, The Eagles, itd.), električnu gitaru s Tomom Vilerom (autor i urednik časopisa Guitar Player Magazine) i klasičnu gitaru s Džordžom Ekonomedesom.

Džon je komponovao muziku za film - rok operu John And Norma Novak, koji je zbog nedostatka finansiranja ostao nedovršen. Nakon toga je svirao u ezoteričnom elektronskom sastavu, STREAM BY STANDERS.

Napokon se udružio s ocem i bratom Tomom, koji je glumac, na produkciji filma Fucking Tulsa. Džon je bio filmski snimatelj, urednik zvuka i montažer, kao i glavni za montažu, uključujući muziku.

Džon je sarađivao sa porodicama Kopola i Stalone, na snimanju i montiranju rediteljskog prvenca Sejdža Stalonea, Vic, koji traje 30 minuta (glume Clu Gulager, Carol Lynley, Gary Frank, Richard Herd i John Phillip Law).

Džon je glumio u filmu u kome glavnu ulogu ima Kristijan Slejter, He Was A Quiet Man. U tom filmu ima dve uloge – kao psiholog Moris i zlatna ribica koja nagovara Sljetera da ubije svoje kolege na poslu.

Zatim je snimio dva DVD nastavka filma Feast, Feast II: Sloppy Seconds i Feast III: The Happy Finish.

Filmografija - glumac:
2013/II Territorial (short) (post-production)
2010/III Ashes
2010 Nico Vega's 'Gravity' (short)
2010 The Candidate (short)
2008 Pulse 2: Afterlife (video)
2007 Broke Sky
2007 He Was a Quiet Man
2002 The Poet Writes His Wife (short)
1999 Palmer's Pick Up
1999 Gunfighter
1969 A Day with the Boys (short)

Filmografija - režiser:
2012 Piranha 3DD
2009 Feast III: The Happy Finish (video)
2008 Feast II: Sloppy Seconds (video)
2005 Feast
2005 Project Greenlight 3 (TV series)

Podeli:



Preporucujemo

Disney raskida ugovor s Netflixom i pokreće vlastitu...
Julia Roberts i Owen Wilson će nadahnuti mnoge u dirljivom...
Film 'The Hitman's Bodyguard' na vrhu američkog box officea
All of Me (1984) (1984)
The Music Lovers (1970) (1970)
Del Boy i Rodney možda ponovo osvanu na TV ekranima
Zavodnica Margot Robbie neprepoznatljiva u ulozi kraljice...
Prvi trejler igranog filma Princ Rastko Srpski
Helen Hunt i Matthew Carnahan raskinuli nakon 16 godina veze
Faraž želi da glumi sebe u filmu o Brexitu
Tom Cruise se povredio na snimanju šestog nastavka...
Neko će umreti da bi drugi mogli da žive
Daniel Craig potvrdio da će još jednom da glumi Jamesa...
Stiže film o Obi-Van Kenobiju?
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš za period od 10. do 16....
Počinje 41. Festival filmskog scenarija
Sugar Creek Gang: Secret Hideout (2005) (2005)
Will Smith o ulozi u filmu o Baracku Obami
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš za period od 17. do 23....
'Beri Sil - Američki original' premijerno 30. avgusta
Istorijska drama o kraju jedne imperije
Margot Robbie i Domhnall Gleeson u životnoj drami o autoru...
Repertoar bioskopa Vilin grad od 17. do 23. avgusta
Film 'Mama Mia! idemo ponovo' danas počeo sa snimanjem
Pretpremijera filma o Hipi dolina – Ceo svet u jednoj...
Film inspirisan novinskim naslovima
Ustanovljena nagrada 'Milorad Mandić - Manda'
Počela prodaja kompleta karata za 'Filmske susrete'
Serija 'The Defenders' okuplja superheroje iz prethodnih...
Robert Pattinson potrošio stotine dolara lažnog novca...