•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Juan of the Dead (2011)

Juan of the Dead (spa: Juan de los Muertos) je špansko-kubanska zombi komedija iz 2011. godine. Zanimljivo, Juan of the Dead prvi kubanski zombi film ikada napravljen.

Juan, klasična lenčuga, i njegov prijatelj, Lazaro, takođe lenčuga samo pride još i mnogo gluplji, probudiće se jednog jutra u vreme zombi invazije na Havanu. Kubanska mediji izveštavaju da je zombi epidemija nastala s ciljem i da to "Amerikanci pokušavaju potkopati kubansku vladu" i to je ono u šta svi i veruju.

Juan se pokušava ponovno povezati sa svojom kćeri koju planira da vrati svojoj majci u Miami s obzirom da je baka malo 'poludela'. Lazaro se takođe trudi da se zbliži sa svojim sinom Kalifornijom koji je veliki ženskaroš. Oni primećuju da su meštani "poludeli", ubijaju se međusobno i jedu posle ljudsko meso, a nedavno preminuli se vraćaju u život a kubanska vlada i mediji idalje tvrde da su zombiji disidenti, pobunjenici protiv vlade.

Juan i njegovi prijatelji odluče da oni mogu naprave uspešnu malu firmu ubijajući zombije. Za malu naknadu Juan vas može osloboditi vaših neželjenih rođaka i sada grupa heroja pokušava osloboditi grad zombija za profit izlažući se neprestano opasnostima.

Ono što čini ovaj film posebnim je da ste dobili pravi izbliza pogled na to kako žive ljudi u Havani pod komunističkim režimom. Krajolik je prekrasan i tužan u isto vreme. Havana je opisan kao mesto gde liftovi ne rade, medicina je zastarela, i stvari samo uopšeno izgledaju propalim. Zombiji su samo ubačeni u celu priču, a ono što je najbitnije u filmu je ponosni kubanski narod koji, na kraju, iako se suočava sa krajem života kakvog poznaju ne žele napustiti svoju domovinu.

Nešto na šta autori filma verovatno nisu planirali da daju akcenat, a šta očigledno ide tokom celog filma, je političko viđenje radnje u horor komediji. Verujemo da će te biti prijatno oduševljeni ovim filmom jer je očigledno jedinstven po mnogim stvarima a ipak i toliko podseća na klasične filmove sa zombijima.

Žanr:komedija, horor
Godina:2011
Reziser:Alejandro Brugués
Scenario:Alejandro Brugués
Uloge: Alexis Díaz de Villegas, Jorge Molina, Andrea Duro
Uzrast:NR
Award:4 osvojene
Studio: La Zanfoña Producciones
Zemlja:Spain
Website:www.juanofthedeadmovie.com
Jezik:Španski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu