•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kako su mogli da izgledaju neki od filmskih klasika

Neki od poznatih filmskih hitova trebali su imati potouno drugačiji kraj, ili realističniji, ili brutalniji, ili zabavniji...

Nikada nećemo saznati kako bi prošli u bioskopima i među kritikom. Bili bi to, zapravo, potpuno drugačiji filmovi, da producenti nisu odlučili stopirati ideje autora. Zašto? Najčešće zato što su zaključili da publika puno bolje reaguje na 'ziheraške' završetke. Što bolja reakcija publike, to više šuštavih zelenih novčanica u njihovim džepovima. Evo nekoliko primera filmova koji su trebali biti potpuno drugačiji nego što ih pamtimo.


'Titanik' (1997):
Ovako je završio: Ostarela Rose (glumi ju Gloria Stuart) iskrade se iz svoje brodske kabine kasno noću i ispusti dijamantsku ogrlicu u okean.

Ovako se skoro završilo: Brock Lovett (koga glumi Bill Paxton) ugleda Rose koja se sprema da ispusti ogrlicu u okean pa juri prema njoj kako bi je utešio i uverio da to ne učini. Ali, stara dama svejedno učini po svome, na šok i razočaranje posade.


'Umri muški 3' (1995):
Ovako je završio: John McClane (Bruce Willis) srušio je helikopter Simona Grubera (Jeremy Irons) i vratio zlato.

Ovako se skoro završilo: Gruber je trebao pobeći u Evropu sa zlatom. McClane mu je ušao u tragi i izazvao ga da zaigraju partiju ruskog ruleta i to s lanserom za rakete. Nije se dobro završilo za Grubera.


'Zgodna žena' (1990):
Ovako se završilo: Edward Lewis (Richard Gere) nadilazi svoju fobiju od visina i popne se požarnim stepenicama do Vivian Ward (Julia Roberts) kako bi napravio veliki romantični gest i ponovo osvojio neodoljivu prostitutku – ovoga puta zauvek.

Ovako se skoro završilo: Trebalo je biti znatno realističnije. Lewis je trebao platiti prostitutki pre nego što su se razdvojili, ali publika na test projekciji je želela bajkoviti završetak, pa ga je i dobila.


'Osmi putnik' (1979):
Ovako je završio: Ripley (Sigourney Weaver) ispali vanzemaljca u svemir i nastavlja putovanje kući.

Ovako se skoro završilo: Reditelj Ridley Scott želeo je ubiti Ripley. On je zamislio da će Alien otkinuti junakinjinu glavu i onda napraviti belešku u dnevniku glumeći njen glas, ali filmski studio nije odobrio takav završetak, uslovljavajući finansiranje filma time da Ripley mora preživeti.


'Prekid' (2006):
Ovako je završio: Gary Grobowski (Vince Vaughn) naleti na Brooke Meyers (Jennifer Aniston) na ulici, pa pristojno popričaju pre nego im se putevi razdvoje. Kako odlaze jedno od drugoga, oboje se okrenu preko ramena i srdačno nasmeše.

Ovako se skoro završilo: Bilo je zamišljeno da će prekinuti i nikad se više neće videti, ali testna je publika zaključila da je takav završetak previše okrutan, tim više što je u stvarnosti Jennifer Aniston prolazila kroz gadan javni razvod sa Bradom Pittom. Kraj je promenjen kako bi ga lakše 'progutali' obožavatelji Jennifer Aniston.

Website:tportal.hr
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...