•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ko su favoriti Filmskog festivala u San Sebastijanu?

Film 'Samba' francuskih reditelja Olivijea Nakaša i Erika Toledana zatvoriće danas 62. Međunarodni filmski festival u San Sebastijanu.

Ukupno 17 filmova se takmiči za Zlatnu školjku, među kojima "Casanova Variations" američkog reditelja Majkla Sturmingera s Džonijem Malkovičem, "En chance til" (Druga prilika) Dankinje Suzan Ber, "Automata" Španca Gabea Ibanjesa sa Antonijom Banderasom, "Une nouvelle amie" (Nova devojka) Francuza Fransoaa Ozona i "La isla minima" (Močvara) Španca Alberta Rodrigesa.

U zvaničnoj konkurenciji je film sarajevskog reditelja i oskarovca Danisa Tanovića "Tigers" (Tigrovi) u koprodukciji Francuske, Indije i Velike Britanije.

Na festivalu, koji je počeo 19. septembra, prikazana je retrospektiva filmova iz istočne Evrope povodom 25 godina od pada Berlinskog zida.

Posebne nagrade uručene su glumcima Denzelu Vašingtonu i Benisiju del Toru, naveli su ranije organizatori filmske smotre.

Sedmočlanim žirijem predsedava španski producent Fernando Bovaira, poznat kao producent filmova "Duhovi u nama" (The Others) iz 2001. godine s Nikol Kidman u glavnoj ulozi i "Nebo boje vanila" (Vanilla Sky) s Tomom Kruzom.

Međunarodni filmski festival u San Sebastijanu ustanovljen je 1953. godine. Održava se svake godine u San Sebastijanu, baskijskom gradu u Španiji.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...