•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Komičar Džeri Luis preminuo u 91. godini

Jedan od najuspešnijih holivudskih komičara, Džeri Luis, preminuo je u 91. godini. Luis je postao poznat po saradnji sa Dinom Martinom, sa kojim se snimio 16 filmova i postigao ogroman uspeh.

Džeri Luis, rođen 16. marta 1926. godine, debitovao je na velikom platnu ulogom u filmu “Moja prijateljica Irma” (My friend Irma). Najveću slavu stekao je tokom deset godina dugog partnerstva sa Dinom Martinom kada su zajedno glumili u 16 filmova koji su postigli vrtoglavi uspeh, kreirajući zabavljački dvojac “Martin i Luis”.

Luis je kasnije postao najplaćeniji glumac u Holivudu, zahvaljujući filmskim ostvarenjima poput “Potrčka” (The Bell Boy), “Muške Pepeljuge” (Cinderfella) i “Otkačenog profesora” (The Nutty Professor), pa je nazvan i “kraljem komedije”.

Slavu je stekao i na Brodveju, gde je 1995. godine u drami “Prokleti Jenkiji” (Damn Yankees) poneo titulu najplaćenije zvezde ikada.

Osim glume, bavio se rediteljskim poslom, bio je pisac, scenarista, producent, ali bio je poznat i po humantiranom radu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...