•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kung Fu Panda (2008)

“Kung Fu Panda“ je kompjuterski animirana priča o pandama, špagetima, obavezama i pre svega zabavi koja će preovlađivati tokom celog filma. “Kung Fu Pand“-a vas takođe i uvodi u svet sjajnog i zabavnog životinjskog carstva. Radnja filma se dešava u drevnoj Kini i svi ljubitelji dalekih predela i borilačkih veština uživaće u filmu.

Upoznajmo se za početak sa nekim likovima ovog zanimljivog crtaća - glavnu ulogu igra nespretan ali energičan panda Po (Jack Black), sin prodavca špageta. James Hong je otac Po-a i on je srećna guska. Tai Lung je snežni leopard i usvojen sin Shifu-a. Snežni leopard je prvo trebao da bude novi vođa, ali je osporavan zbog iskrene zlobe svoje ličnosti i zarobljen je u udaljenu tamnicu. Posle dvadeset godina on beži i vraća se radi osvete.

Nezreo Po, koji nema veze sa kung fu-om, je Izabrani i on treba da donese mir u zemlju i upoznaje fascinantne “The Ferocious Five”. „The Ferocious Five“ sačinjavaju tigrica (Angelina Jolie), majmun (Jackie Chan), bogomoljka (Seth Rogen), guja (Lucy Liu) i ždral (David Cross) – legendarne kung fu borce. The Ferocious Five predvodi njihov majstor Shifu, crveni panda (Dustin Hoffman). Mentor Shifu-a je Velika kornjača - Grand Master Oogway (Rundall Duk Kim).

Filmska ekipa je provela godinu dana u Kini i radnja je veoma autentično prikazana. Fenomenalna animacija koja vodi računa o osvetljenju i senkama u odnosu na pomeranje Sunca zadivljuje. Likovi su veoma živopisni. Detaljno i precizno kao u dobrim starim akcionim filmovima, napete scene su prikazane usporenim snimkom pokreta. Uz ne baš uvek dobru šalu ali uz izvanrednu animaciju utisak je odličan.

“Kung Fu Panda“ je zabavan dečiji film sa sjajnom pričom. Maštovita režija John-a Wayne-a Stevenson-a i Mark-a Osborne-a prikazuje akcionu komediju sa mnogo pričljivih životinja, sa dosta skakanja i letenja a svakako i sa zanimljivom radnjom koje će zainteresovati klince.

Tužno je vratiti se u realan svet kada se film završi, “Kung Fu Panda“ je svet u kome si dobar kakav jesi, veruješ i uživaš. Takođe, film je odlična zabava i za odrasle.

Žanr:animacija, akcija, avantura
Godina:2008
Reziser:Mark Osborne, John Stevenson
Scenario:Jonathan Aibel, Glenn Berger
Uloge:Jack Black, Ian McShane, Angelina Jolie
Uzrast:PG
Award:nominovan za Oskara
Box office:632 miliona USD
Studio:DreamWorks
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....