•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'La La Land' sa najviše nominacija u večerašnjoj trci za Zlatni globus

U trku za Zlatne globuse u nedelju uveče sa najviše nominacija ulaze muzička komedija "La La Land" i dve drame o odrastanju, "Moonlight" i "Manchester By The Sea".

Romantična priča o mladoj glumici u usponu i jazz muzičaru, "La La Land" predvodi sa sedam nominacija u kategoriji mjuzikla i komedije. U istoj su kategoriji nominovani i "20th Century Women", film o tri žene u potrazi za ljubavlju i slobodom u Južnoj Kaliforniji krajem sedamdesetih; "Florence Foster Jenkins" i film o newyorškoj naslednici koja je sanjala da će postati operska pevačica sa Meryl Streep i Hughom Grantom u glavnim ulogama. A tu su i "Sing Street", film o dečaku koji osamdesetih odrasta u Dublinu i film o super-junaku sa mračnim smislom za humor "Deadpool".

U kategoriji najbolje drame predvodi "Moonlight", film o sazrevanju siromašnog crnog dečaka, sa šest nominacija, a sa pet nominacija sledi "Manchester By The Sea", drama o stricu koji preuzima brigu o nećaku. U istoj se kategoriji takmiči i "Lav", film o petogodišnjaku koji se izgubi na ulicama Calcutte; "Hell Or High Water", film o rastavljenom ocu i njegovom bratu, bivšem zatvoreniku, koji pokušavaju spasiti porodični ranč u Zapadnom Teksasu i "Greben spašenih", ratna drama u režiji Mela Gibsona o prvom vojniku u 2. svetskom ratu koji je odbio da nosi oružje.

Reditelj "La La Landa" Damein Chazelle nominovan je u kategorijama za najboljeg reditelja i najboljeg scenaristu, a Emma Stone i Ryan Gosling za najbolje glavne uloge u kategoriji mjuzikla i komedije, Nicholas Britell za najbolju muziku i Justin Hurwitz za najbolju pesmu - "City Of Stars".

Uz Emmu Stone u kategoriji najbolje glavne glumice u komediji takmiče se Annette Bening ("20th Century Women"), Lily Collins ("Rules Don't Apply"), Heilee Steinfeld ("The Edge of Seventeen") i osmerostruka dobitnica Zlatnog globusa Meryl Streep ("Florence Foster Jenkins").

U kategoriji najboljeg glavnog glumca u komediji, osim Goslinga, nominovani su Colin Farrell ("Jastog"), Hugh Grant ("Florence Foster Jenkins"), Jonah Hill ("Psi rata") i Ryan Reynolds ("Deadpool").

Za Zlatne globuse u dramskoj konkurenciji u kategoriji najboljeg glavnog glumca takmiče se Casey Affleck ("Manchester By The Sea"), Andrew Garfield ("Greben spašenih"), Joel Edgerton ("Loving"), Viggo Mortensen ("Captain Fantastic") i Denzel Washington ("Fences"), a u ženskoj konkurenciji nominovane su Natalie Portman za ulogu ("Jackie"), Amy Adams ("Dolazak"), Jessica Chastain ("Miss Sloane"), Isabelle Huppert ("Elle") i Ruth Negga ("Loving").

Kandidati za najbolje sporedne uloge su Mahershala Ali ("Moonlight"), Jeff Bridges ("Hell or High Water"), Simon Helberg ("Florence Foster Jenkins", Dev Patel ("Lav") i Aaron Taylor-Johnson ("Noćne životinje") u muškoj konkurenciji i Viola Davis ("Fences"), Naomie Harris ("Moonlight"), Nicole Kidman ("Lav"), Octavia Spencer ("Hidden Figures") i Michelle Williams ("Manchester by the Sea") u ženskoj.

Uz Chazellea, u kategoriji najboljeg reditelja nominova su i reditelji filmova "Moonlight" i "Manchester By The Sea" Barry Jenkins i Kenneth Lonergan kao i Tom Ford za "Noćne životinje" i Mel Gibson za "Greben spašenih".

Za najbolji film na stranom jeziku konkurišu "Toni Erdman" nemačke rediteljice Maren Ade, dobitnik pet nagrada Evropske filmske akademije, "Neruda" čileanskog reditelja Pabla Larraina o slavnom čileanskom pesniku i političaru, dva francuska filma "Elle" i "Divines" i francusko-iranska koprodukcija, film "The Salesman" iranskog reditelja Asghara Farhadija.

U televizijskoj konkurenciji među nominovanima su dramske serije "Igra prestola", "To smo mi", "Stranger Things", "Westworld" i "The Crown", komedije "Pomalo crno", "Transparentno", "Potpredsednica", "Atlanta" i "Mozart in the Jungle" i mini-serije "Noćni menadžer", "Garderobijer", "Kobna noć", "Američki zločin" i "The Poeple v. O.J. Simspon".

Svečanoj dodeli nagrada za najbolja filmska i televizijska ostvarenja prethodiće, kao i uvek, šetnja zvezda crvenim tepihom. Dodelu će voditi komičar Jimmy Fallon uz pomoć brojnih zvezda poput Stevea Carella, Matta Damona, Viole Davis i Nicole Kidman.

Nagradu Cecil B. DeMille za životno delo primiće Meryl Streep, osmostruka dobitnica Globusa i nositeljica trideset nominacija za tu nagradu koju mnogi smatraju dobrim pokazateljem i najavom za Oscara, najprestižniju nagradu na području filmske umetnosti u SAD-u.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....