•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

Porodični dan uz animiranu avanturu 'Automobili 3' u...
Nastavak mjuzikla 'Mama mia' snimaće se na Visu
Premijera filma Transformersi Poslednji vitez 3D u bioskopu...
Personal shopper (2016) - uskoro
American Assassin (2017) - uskoro
Jack Goes Boating (2010) (2010)
El Lobo (2004) (2004)
Predstavljen 24. Festival evropskog filma Palić - kvalitet...
Objavljen prvi trailer za 'Pitch perfect 3'
Premijera druge sezone serije 'Preacher' 29. juna na AMC...
Cameron Diaz o razlozima povlačenja iz filmske industrije
Bradley Cooper kao rock zvezda zasvirao gitaru na...
Ravno Selo Film Festival od 24. do 26. juna
Lindsay Lohan se vraća na male ekrane
Snoviđenja! - Uskoro 24. Festival evropskog filma Palić
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 22. do 28. juna
The Hitman’s Bodyguard (2017) - uskoro
Afterimage (2016) - uskoro
Magnus (2016) - uskoro
Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) - uskoro
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 15. do 21. juna
Johnny Depp se izvinio zbog šale o ubistvu Trumpa: Samo...
La fille de Brest (2016) - uskoro
Aplikacija Blanket - za ljubitelje dobrih filmova
Novi nastavak Zvezdanih ratova ostao bez reditelja
Preminuo Bogoljub Mitić Đoša
UNA (2016) - uskoro
Danas počinje Ravno Selo Film Festival
Film Zaveštanje danas na Moskovskom filmskom festivalu
El Chapo će tužiti Netflix zbog serije o svom životu