•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

OTKAČENE TRUDNICE - LADIES NIGHT U BIOSKOPU VILIN GRAD
Educating Rita (1983) (1983)
Julia Roberts i Owen Wilson će nadahnuti mnoge u dirljivom...
Ustanovljena nagrada 'Milorad Mandić - Manda'
'Karate kid' nakon 30 godina dobija nastavak
Nova epizoda 'Game Of Thrones' - Zima je konačno stigla
U planu i treći nastavak 'Zone Zamfirove'
'Burek' otvara filmski festival Divan u Rumuniji
Objavljen trailer za drugu sezonu serije 'The Crown'
All of Me (1984) (1984)
Pretpremijera filma o Hipi dolina – Ceo svet u jednoj...
Razvode se glumci Chris Pratt i Anna Faris
Kevin Spejsi i Ansel Elgort pretpremijerno u filmu 'Vozač'
Sugar Creek Gang: Secret Hideout (2005) (2005)
Skrivánci na niti (1969) (1990)
White Squall (1996) (1996)
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš za period od 10. do 16....
Daniel Craig potvrdio da će još jednom da glumi Jamesa...
Istorijska drama o kraju jedne imperije
Urnebesna komedija 'Mame u provodu' od 10. avgusta u...
Leonardo Dikaprio će glumiti čoveka po kome je dobio ime
The Music Lovers (1970) (1970)
Faraž želi da glumi sebe u filmu o Brexitu
Kineski blockbuster za dve nee delušao među 100...
Serija 'The Defenders' okuplja superheroje iz prethodnih...
Počinje 41. Festival filmskog scenarija
Will Smith o ulozi u filmu o Baracku Obami
Kevin Spejsi i Ansel Elgort pretpremijerno u filmu 'Vozač'
Selena Gomez se vraća glumi u novom filmu Woodyja Allena
Žena poginula na snimanju filma 'Deadpool 2'