•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Machete (2010)

Akcioni film ‘Machete’ jedno je od najuspelijih i najzabavnijih ostvarenja uglednog filmaša Roberta Rodrigueza (Desperado, Od sumraka do svitanja, Bilo jednom u Meksiku, serijal Spy Kids). ‘Machete’ je možda i najbolji Rodriguezov film još od vremena kultnog niskobudžetnog prvenca ‘El Mariachi’. Reč je o nadahnuto režiranom delu neskrivenog meksičkog nacionalističkog naboja, iza čije se akciono-zabavne priče skrivaju vrlo ozbiljni autorski komentari imigrantske realnosti na jugu Amerike i slika sveopšte korumpiranosti društva.

Meksiko. Spašavajući otetu devojku, federalni agent Machete Cortez (D. Trejo) ostavljen je na milost i nemilost moćnog narkobossa Rogelija Torreza (S. Seagal). Torrez smakne Macheteovu porodicu i njega, ali agent nekako uspe da preživi. Tri godine posle, Machete radi teške poslove na crno u Teksasu. Tamo ga primeti imućni preduzetnik Michael Booth (J. Fahey) i angažuje za likvidaciju teksaškog senatora McLaughlina (R. De Niro), zbog senatorove kampanje protiv ilegalnih useljenika. Machete prihvata ponudu ali ubrzo shvati da je žrtveno jagnje u planovima korumpiranih političara koji sarađuju s njegovim starim neprijateljem Torezzom...

Nakon vrlo dobrog uspeha filma na bioskopskim blagajnama, Rodriguez je najavio još dva nastavka. Vredi istaknuti kako je Rodriguez ‘Machete’ korežirao s dugogodišnjim saradnikom i montažerom Ethanom Maniquisom. Veliki adut filma su i brojni poznati glumci u malim i velikim ulogama.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2010
Reziser:Ethan Maniquis, Robert Rodriguez
Scenario:Robert Rodriguez, Álvaro Rodríguez
Uloge:Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Robert De Niro
Uzrast:R
Award:dve nagrade i 4 nominacija
Studio:Overnight Films, Troublemaker Studios, Dune Entertainment III
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.net
Jezik:Engleski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...