•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mad Max (1979)

Pobesneli Maks (engl. Mad Max) je australijski akcioni film iz 1979. godine, režiju je uradio Džordž Miler. Film ima još dva nastavka Drumski ratnik i Pod kupolom groma, a u planu je i četvrti 2013. godine.

U vreme nakon nuklearne katastrofe zemlja je opustošena. Preživeli su uspeli da organizuju život, a razne bande haraju. Policija je nemoćna. Kad izgubi partnera, policajac Maks Rokatinski odlučuje da se povuče i živi porodični život. U jednom od svojih razornih pohoda motorizovana banda ubija mu ženu i dete. Njegov jedini cilj postaje da uhvati ubice.

Najupečatljivije vozilo je Maksov crni Ford XB Falcon Hardtop limitirane serije iz 1973. godine sa V-8 motorom, vazdušnim kompresorom i mnogim drugim modifikacijama. Vozilo noćnog jahača je Holden Monaro kupe iz 1972. godine.

Do kraja snimanja uništeno je 14 raznih vozila. Automobil uništen u uvodnoj sceni Mazda Bongo pripadao je reditelju Mileru, pošto je produkciji ponestajalo novca.

Film se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda zbog isplativosti - koštao je 650.000$ a zaradio 100.000.000$ širom sveta.

Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:1979
Reziser:George Miller
Scenario: James McCausland
Uloge:Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne
Uzrast:R
Award:4 osvojene
Studio: MGM Studios (us)
Zemlja:Australija
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila