•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Michael J Fox

Sa 15 godina Michael J Fox po prvi put nastupa na TV-u. Iz Vankuvera se seli za Ameriku, gde je živeo u mučnim uslovima, sve dok nije dobio Zelenu kartu. Od 1980-e počinje da, malo po malo, glumi, i pojavljuje se, po TV filmovima, kao i u onim sasvim neprimetnim rađenim za bioskope.

Isprva je bio upisivan kao Michael Fox, da bi kasnije ubacio „J“ između, kako bi se izbegla pometnja sa starijim glumcem istog naziva. Obzirom da je jedva visok metar šezdeset i da ima izgled mladića, Fox je mogao da igra, i u zrelijim danima, uloge tinejdžera, ali mu je upravo taj dečački izgled predstavljao hendikep za ozbiljnije i zrelije uloge koje su ga redovno zaobilazile.

Zapečatio je svoju karijeru likom Alexa iz „Porodničnih Veza“, koje je snimao od 1982-e do 1989-e. Pre nego se serija ugasila, dobio je tri nagrade Emi.

Filmska karijera mu poleće tek kada je zamenio Erika Stolca za ulogu u filmu „Back to the Future“, 1985, mega filmski uspeh osamdesetih godina, sa još dva, razočaravajuća, nastavka. Nisu mu svi filmovi bili tako uspešni, zapravo, samo ga je ta trilogija zadržala očima javnosti, ali su ga barem pohvalili za trud u filmu „Secret of my Success“ (1987) i „Žrtve Rata“, (1989), reditelja Briana De Palme.

Poslednjih godina nije uspevao da pronađe uspešan film koji bi ga vratio na listu traženih glumaca, te je snimao, uglavnom, porodične i nezapažene, komedije.1993-e, snima „Life with Mickey“ sa Cyndi Lauper i Nathan Laneom, koji osvojio samo srca mališana za vreme božićnih praznika.

Niti „Mars Attack“, Tim Bartona, niti „Frightners“, Peter Jacksona uspevaju da vaskrsnu njegovu karijeru

No, dva nastavka „Stuart Little“ vraćaju ga publici, ovog puta samo preko pozajmljenog glasa, ali je postajalo sve teže obnoviti karijeru zbog otkrivene Parkinsonove bolesti 1991-e godine. Sa svojom suprugom Tracy Polan, koju je upoznao na „Porodičnim Vezama“, zalaže se da se o bolesti više čuje i više sazna.

Poslednjih godina čest je gost raznih TV serija.

Filmografija:

1980 Midnight Madness
1982 Class of 1984
1985 Back to the Future
1985 Teen Wolf
1987 Light of Day
1987 The Secret of My Success
1988 Bright Lights, Big City
1989 Casualties of War
1989 Back to the Future Part II
1990 Back to the Future Part III
1991 The Hard Way
1991 Doc Hollywood
1993 Homeward Bound: The Incredible Journey
1993 Life with Mikey
1993 For Love or Money
1994 Where the Rivers Flow North
1994 Greedy
1995 Blue in the Face
1995 Coldblooded
1995 The American President
1996 Homeward Bound II: Lost in San Francisco
1996 The Frighteners
1996 Mars Attacks!
1999 Stuart Little
2001 Atlantis: The Lost Empire
2002 Interstate 60
2002 Stuart Little 2
2006 Stuart Little 3: Call of the Wild

TV:


1977 The Magic Lie
1979 Letters from Frank
1979 Lou Grant
1980 Palmerstown, U.S.A.
1980 Family
1980 Trouble in High Timber Country
1981 Trapper John, M.D.
1981 Leo and Me

1982–1989 Family Ties
1983 The Love Boat
1983 High School U.S.A.
1984 Night Court
1984 The Homemade Comedy Special
1985 Poison Ivy
986 David Letterman's 2nd Annual Holiday Film Festival

1988 Mickey's 60th Birthday
1990 Sex, Buys & Advertising
1991 Saturday Night Live
1991 Tales from the Crypt
1994 Don't Drink the Water
1996–2001 Spin City
2002 Clone High

2009 Rescue Me

2010 The Colbert Report
2010 The Good Wife
2011 Ace of Cakes
2011 Curb Your Enthusiasm
Podeli:



Preporucujemo

Afterimage (2016) - uskoro
UNA (2016) - uskoro
Lindsay Lohan se vraća na male ekrane
Pančevo Film Festival - Konkurs za mladi žiri
Ludilo devojačke večeri - Ladies Night u bioskopu Vilin...
Spivs (2004) (2004)
The Girl with All the Gifts (2016) (2016)
Cameron Diaz o razlozima povlačenja iz filmske industrije
Berlin Alexanderplatz (1980) (1980)
Stone za dokumentarni film s Putinom razgovarao 19 sati
Nastavak mjuzikla 'Mama mia' snimaće se na Visu
The LEGO Ninjago Movie (2017) - uskoro
The Hitman’s Bodyguard (2017) - uskoro
Premijera filma 'Transformersi - Poslednji vitez' 21. juna...
Repertoar bioskopa Vilin grad od 22. do 28. juna
El Chapo će tužiti Netflix zbog serije o svom životu
Salma Hayek glumi u filmu 'Beatriz at Dinner' koji...
Premijera filma Transformersi Poslednji vitez 3D u bioskopu...
The Headhunter's Calling (2017) - uskoro
The Brain from Planet Arous (1957) (1957)
Brad Pitt se konačno izvinio Jennifer Aniston
U krvi Carrie Fisher pronađeni tragovi kokaina, heroina i...
Bioskop pod vedrim nebom u Domu kulture 'Studentski grad'
Surviving the Game (1994) (1994)
Atomic Blonde (2017) - uskoro
'Barry Seal - Američki original' stiže u bioskope krajem...
Kijanu Rivs glumiće lovca na veštice u ruskom filmu
'Grozan ja 3' izazvao oduševljenje publike na premijernim...
Creepozoids (1987) (1987)
Filmovi i koncerti za Svetski dan muzike