•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Milorad Mandić Manda (1961 - 2016)

Milorad Mandić Manda (Beograd, 3. maj 1961 — Beograd, 15. jun 2016) bio je srpski glumac i TV voditelj.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92. Vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji i kviz Kolo Sreće na Hepiju.

Preminuo je na sceni tokom pretpremijere predstave „Petar Pan“ u Ustanovi kulture Vuk Karadžić, 15. juna 2016. godine od posledica srčanog udara.

Filmografija:

1980.-te
1986. Špadijer jedan život
1987. Već viđeno
1987. Bolji život
1987. Sedmi dan
1988. Braća po materi
1989. Kako je propao rokenrol

1990.-te
1994. Dva sata kvalitetnog TV programa
1994. Slatko od snova
1996. Lepa sela lepo gore
1997. Laža i paralaža (film)
1998. Kupi mi Eliota
1998. Tri palme za dve bitange i ribicu
1998. Rane
1999. Točkovi

2000.-te
2000. Rat uživo
2001. Apsolutnih 100
2002. Ringeraja
2002. Mrtav ladan
2003. Siroti mali hrčki 2010
2003. Mali svet
2004. Pljačka Trećeg rajha
2004. Sivi kamion crvene boje
2004. Jesen stiže, dunjo moja
2005. Mi nismo anđeli 2
2005. Made in YU
2005. Ivkova slava
2006. Mi nismo anđeli 3
2007. Klopka
2007. Konji vrani
2007. Promeni me
2007. Pozorište u kući (2007)
2007. Premijer (TV serija)
2007. - 2008. Vratiće se rode
2008. April i detektivi
2007. - 2009. Ulica lipa
2009. Selo gori... i tako
2009. Jesen stiže, dunjo moja (TV serija)

2010.-te
2011. Nova godina u Petlovcu
2012. Budva na pjenu od mora
2012. Vir
2012. Jagodići (TV serija)
2013. Poslednji i prvi
2013. Ravna Gora (TV serija)
2014. Sistem
2015. Gorčilo - Jesi li to došao da me vidiš
2015. Komšije (TV serija)
2016. Braća po babine linije
2007. - 2016. Selo gori, a baba se češlja (TV serija)

Podeli:



Preporucujemo

Dokumentarac 'Can I be me' otkriva tamnu stranu slave pop...
Spivs (2004) (2004)
Zg80 (2016) (2016)
Filmovi i koncerti za Svetski dan muzike
Stone za dokumentarni film s Putinom razgovarao 19 sati
Cameron Diaz o razlozima povlačenja iz filmske industrije
DEV9T stvara dalje, dođite u Ciglanu!
Kidnap (2017) - uskoro
Aplikacija Blanket - za ljubitelje dobrih filmova
Predstavljen 24. Festival evropskog filma Palić - kvalitet...
Along Came a Nanny (2014) (2014)
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 15. do 21. juna
The Nut Job 2: Nutty by Nature (2017) - uskoro
Festival u gostima: Mikro festival amaterskog filma, sreda...
It's Complicated (2009) (2009)
Najveći porodični spektakl - Disney on Ice ponovo u...
Rabbit Hole (2010) (2010)
Projekcija nagradjenog filma Gora u Domu omladine Beograda
Preminuo Adam West, glumac koji se proslavio ulogom Batmana
Brad Pitt se konačno izvinio Jennifer Aniston
Animirana avantura na četiri točka 'Automobili 3'...
Jack Goes Boating (2010) (2010)
Premijera filma 'Transformersi - Poslednji vitez' 21. juna...
Bioskop pod vedrim nebom u Domu kulture 'Studentski grad'
Un chien andalou (1929) (1929)
Pogledajte prvi trejler za 'Black Panther'
All Nighter (2017) - uskoro
Nova velika uloga za Al Paćina
Premijera raskošne filmske avanture u bioskopu Cineplexx...
Premijera filma Transformersi Poslednji vitez 3D u bioskopu...