•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Monsters, Inc. (2001)

U svetu koji se nalazi iza zatvorenih vrata naših ormana, čudovišta poput Mike-a i Sulley-a naporno rade da bi ostvarili prihode. Da budemo tačniji, svet čudovišta zavisi od dečijeg vriska kojim služi kao energija za osvetljenje, gorivo koje pokreće automobile... Velike kompanije kao što je Monsters, Inc. sakupljaju energiju dečijeg vriska i mnoga čudovišta su tu zaposlena u smenama.

U novije vreme je nastao problem; decu razmaženu televizijom sve je bilo teže uplašiti, što je prouzrokovalo nedostatak energije u svetu monstruma.

Sulley, koji se dugo vremena nalazio na prvom mestu prestrašivača, jednog dana je slučajno u svet monstruma pustio ljudsko bice, preslatku malu devojčicu po imenu Boo. S obzirom da se ljudska rasa smatrala prenosiocem raznih bolesti, bilo je sigurno da će nastati pandemonija.

Nakon što su Mike i Sulley otkrili da je devojčica bezopasna, odlučuju da je vrate natrag u svoju sobu. Ali, pošto Boo-ino prisustvo nije čista slučajnost, Mike i Sally će morati da se suoče sa neprijateljima koji su dorasli njihovim činovima.

U filmu se, kao pozajmljivači glasa pojavljuju: John Googman kao James P. "Sulley" Sullivan, Billy Cristal kao Michael "Mike" Wazowski, Mary Gibbs kao Boo, Steve Buscemi kao Randall Boggs i još mnogi drugi.

Monsters, Inc. je osvojio Oskara za najbolju originalnu pesmu (Randy Newman – If i Didn’t have you), Annie za izvanrednu animaciju, kao i mnoge druge nagrade. Takođe je bio među prvim filmovima nominovanih za Oskara kao najbolji animirani film, ali je ovu prestižnu nagradu izgubio od strane animiranog fima Shrek.

Žanr:Animacija, Avantura, Komedija
Godina:2001
Reziser:Pete Docter, David Silverman
Scenario:Pete Docter, Jill Culton
Uloge:Billy Crystal, John Goodman i Mary Gibbs
Award:Dobitnik Oskara, 14 drugih nagrada i 31 nominacija
Box office:255,870,172 USD
Studio:Pixar Animation Studios
Zemlja:United States
Website:disneydvd.disney.go.com/monsters-inc.html
Jezik:English
Trajanje:92 min
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu