•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Montaža susednih kadrova sa vožnjom

Dug kadar u vožnji kojom se prati akter, može da se preseče kadrom sa suprotnim pravcem vožnje, na ono što akter vidi dok se kreće. Takav kadar ustvari postaje akterov subjektivni pogled.

Subjektivni pogle aktera koji se kreće na ovaj način je naglašen, jer gledaoci tada postaju sam akter koji se kreće prema svom cilju.

Subjektivni pogled može izgleđati i ovako. Ako se krećemo ustranu sa akterom, on će ostati u istom delu površine kadra i sa pozadinom koja se pojavljuje s jedne strane a nestaje s druge. Ovo je suprotno kada se snima iz suprotnog položaja koji sugeriše subjektivni pogled.

Ako se kamera kreće iza ličnosti, idući unapred iza nje, u suprotnom kadru kamera se kreće unazad sa akterom koji se sada kreće prema njoj.

Evo jednog takvog primera:

Kadar 1. U podnožju stepeništa kamera prati aktera s

ledja. Kada se akter približi prvom steneniku, rez na ...

Kadar 2. Kamera sa vrha stepeništa, akter se kreće

prema njoj okrenut iicem. Kamera se povlači unazad čim akter stigne na vrh stepeništa i zajedno sa njim ide duž hodnika.

Mnogo jednostavnije kretanje je kada se akter kreće po ravnom tlu i može se kadrirati pomoću iste formule.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila