•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Moondance Alexander (2007)

Moondance Alexander (Kay Panabaker), devojčica ekstravagantnog imena, još nije prebolela očevu smrt, živi s prebrižnom majkom (Lori Loughlin) umetnicom, a u školi nema ni jednog prijatelja, naprotiv, najčešće je ismejavaju. Kad se, nakon jednog poniženja u školi, uplakana vraća kući, pred njom se na putu nađe konj. Konj je nezauzdan i neosedlan, indijanski poni pinto i devojčica ga, ne znajući kome pripada, povede kući. Kada sledeći dan njena majka otkrije da pripada obližnjoj farmi, vlasnika Dantea Longprea (Don Johnson), Moondance odlazi da vrati konja i nudi se vlasniku da pomaže u štalama, a da joj on zauzvrat dopusti da povremeno jaše konja, kome je odmah dala ime Checkers.

U tom je kraju tradicija takmičenja u jahanju i preskakanju prepona, a šampionka je najpopularnija i najzločestija cura u školi, ohola Fiona Hughes (Sasha Cohen). Kad Fiona i druge devojke vide Moondance kako jaše Checkersa, to je još jedan razlog da joj se smeju i da je zadirkuju, jer sve one imaju vrhunske rasne konje koji vrede celo bogatstvo. A njen Checkers ne samo da je neplemenite vrste, nego je poznato da pinto poniji ne znaju preskakati prepone. Ali, Checkers zna, što je dokazao više puta, bežeći iz štale...

Film "Moondance Alexander" nadahnut je istinitom pričom, a osvojio je više nagrada: najbolji film, scenario i režija na festivalu Dixie, najbolji scenario na festivalu LA Femme, najbolji film, scenario i režija na festivalu Newport Beach. Kay Panabaker, vrhunska mlada glumica, koja je, iako sedamnaestogodišnjakinja u vreme snimanja filma, uverljivo, pokretima i mimikom, odglumila mnogo mlađu Moondance, proglašena je najboljom glumicom na festivalu Dixie i bila nominovana za nagradu Young Artist.

Žanr:drama, porodični
Godina:2007
Reziser:Michael Damian
Scenario:Janeen Damian, Michael Damian
Uloge:Kay Panabaker, Don Johnson, Lori Loughlin
Uzrast:G
Award:5 nagrada i 1 nominacija
Studio:Riviera Films, Orchard Park Productions LLC, Jordan Films
Zemlja:United States
Website:www.moondancealexander.com
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...