•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Muzički petak: Hju Lori

Mora da ste gledali Crnu Guju ili Doktora Hausa? Možda film Mejbi bejbi ili neko drugo ostvarenje? Da li ste znali da je Hju školovani muzičar i veliki fan bluz muzike kojom se i sam bavi? Da li ste ga primetili u serji Prijatelji ili spot Eni Lenoks? Možda znate da je napisao roman „The Gun Seller“? Ili da već godinama piše drugi roman koji nikako da završi?

Iako je nove generacije zavarao savršenim američkim akcentom, Lori je rođeni Britanac. Imao je dosta distanciran odnos sa majkom, dosta bliži sa ocem i vezan je za brata i sestre. Klasično školovanje ga nikada nije posebno zanimalo, ali diplmoirao je socijalnu antopolgoiju. Muzika mu je prva ljubav u životu. Svira klavir ( školovan), gitaru, bubnjeve, saksofon i hamoniku. Čovek – multitalenat. Bavio se i raznim sportovima, u trčanju i dan danas najviše uživa. Na koledžu je preko svoje tadašnje devojke, Eme Tompson, upoznao svog budućeg bliskog saradnika Stivena Fraja. I do danas, važe za veliki komičarski duo. Tokom studija, dvojac je pisao nekoliko scenarija koje su sami ekranizovali i promovisali. Njihov uticaj se počeo širiti van zidina koledža. Prvi veći projekat bila je kultna serija Crna Guja kojoj se ovaj dvojac priključio uz velikog Ronana Etkinsona. Veoma gledana je bila i emsija sa skečevima „Deo Fraja i Lorija“. Neki od poznatijih i uspešnijih filmova su „Mejbi bejbi“, „Razum i osećanja“, „Devojka iz Rija“, kao i pozajmljivanje glasova u crtanim filmovima „101 dalmatinac“ i „Stjuart Litl“.

Interesantno je da je pored odlične filmske i serijske karijere, opštu svetsku popularnost dostigao sa serijom Doktor Haus. Serija je, ako što je opšte poznato, sa sezonom skupljala sve više kritika i ova draga podigla je Hjua na nivo svetski priznate zvezde i širom mu otvorila vrata u domenu režije. Glumac je režirao i određene epizode serije, i bio producent nekoliko sezona. Ako ste gledali seriju, znate da je Haus šepao. Da bi bio uverljiv, Hju je i van seta šepao što je tokom godina dovelo do povrede i bolova tako da je jedva čekao da se serija završi. Sam lik Hausa mu je bio izuzetno težak jer je tvrdio da sa tim likom nema ništa zajedničko. Boravak u Americi mu je odgovarao i u izučavanju bluz muzike i inspirisao ga je da snimi album „Let them talk“. Album je na nepravedan način postao popularan. Mnogo ljudi je album slušalo zbog činjenice da je u pitanju „Haus“ dok album zavređuje pažnju jer je neobičan i emotivan. Bilo kako bilo, album je bio prihvaćen, a usledio je i drugi, „Didn’t it rain“ koji je Hju Lori nedavno promovisao i u Srbiji. Naravno, pio je rakiju i pretpostavimo pošteno se napio.

Hju deluje mirno, ali njime upravlja snažna kreativna sila koja mu ne da mira, a ni slobodnog vremena. Ako ne snima film ili seriju, svira, stvara pesme, piše, povremeno slika. Na kraju krajeva bavi se sportom i dosadno mu je da se dosađuje. Tako motiviše i nas. Pokrenimo se.

Autor: Tamara Maksimović
(Portal Mladi)

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...