•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

My Week with Marilyn (2011)

Ser Laurence Olivier snima film u Londonu, a mladi Colin Clark, vredni student na filmskoj akademiji, želi da se umeša i pronalazi sebi posao na snimanju filma. Kada filmska zvezda Marilyn Monroe stigne na snimanje, ceo London je željan da vidi plavu lepoticu, dok se Olivier bori sa njenim mnogim zahtevima i željama. Ona je zaintrigirala Colin-a kada ga je pozvala u njen unutrašnji lični svet u kome se ona bori sa slavom, lepotom i željom da bude sjajna glumica.

Ovo je drama u kojoj glavnu ulogu ima Michelle Williams, a ti siu još i: Kenneth Branagh i Eddie Redmayne, dok je režiser Simon Curtis.

Potrebna je velika hrabrost da neko zaigra čuvenu Marilyn Monroe. Niko nije bio lepši ili zgodniji od nje, a svi koji su je makar jednom sreli kažu da je to istina. Tako da ulaženje u njen lik i oblačenje njene odeće naravno mora da dovede do različitih poređenja.

U filmu „My Week With Marilyn“, Michelle Williams zaista sija i briljira. Njena gluma ne rešava zagonetke vezane za čuvenu plavušu, to niko ne može, a Williams-ova to ni ne pokušava. Ona se koncentriše na pokazivanje Marilyn-og prisustva i donosi nam njen šarm, dobrodušnost, svest o moći ali i manipulacije koje se vide kako sazreva, ali isto tako i njenu detinjastu sebičnost. Tako da uz glumu ove mlade glumice, razumemo kakav je zapravo pakao bio raditi sa njom.

„My Week With Marilyn“ nas vraća u London, 1956. godine i snimanje filma „The Prince and the Showgirl“ u kome su se zajedno mogli videti najveća glumica na svetu u to vreme (Monroe) i najveći živi glumac, Laurence Olivier. Olivier je takođe i režirao taj film, a njegova neslaganja sa Marilyn su postala legendarna. Bilo je tu kašnjenja za kašnjenjem: Marilyn je bila bolesna, mamurna, pojavljivala se kasno popodne a pozivali su je ujutru, a bilo je dana kada uopšte nije dolazila na snimanja. Kada je ipak nekako uspela da se pojavi, dovodila je svog glumačkog „trenera“, a to je bilaPaula Strasberg (Zoe Wanamaker), koja bi joj udovoljavala i suprotstavljala se Olivier-ovim uputstvima.

„My Week With Marilyn“ je priča zasnovana na memoarima Colin-a Clark-a, koji je imao 23 godine kada je upoznao Merilyn i sprijateljio se sa njom. Kako je jaz između nje i Olivier-a postajao sve dublji, ovaj momak je hvatao beleške i sve prenosio na papir. Pošto je bio mlađi od njih mogao je da se distancira od ovih znatno starijih i glamuroznih ljudi. Gluma Eddie Redmayne-ja u ovom filmu.

Da Vas poljubi Marilyn Monroe i kaže da Vas voli, bez obzira da li zaista misli tako ili ne, zamislite koliko bi ste, ako ste muškarac bili srećni, ne samo u davnoj 1956. godini, ali i decenijama posle toga...

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:biografija, drama, istorijski
Godina:2011
Reziser:Simon Curtis
Scenario:Adrian Hodges, Colin Clark
Uloge:Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh
Uzrast:R
Award:Zlatni Globus
Studio:Weinstein Company
Zemlja:United States
Website:myweekwithmarilynmovie.com/
Jezik:engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu