•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagrada za Milana Todorovića na festivalu u Moskvi

Na upravo okončanom festivalu Kap (Капля), međunarodnom festivalu horor filma i najvećem festivalu žanrovskog filma u Rusiji, Milan Todorović, reditelj srpskih filmova Zona mrtvih i Mamula, te producent prošlogodišnjeg ostvarenja Procep, ovenčan je specijalnom nagradom za „međunarodni doprinos razvoju horor žanra“. Todoroviću je nagrada uručena na ceremoniji zatvaranja, dok je nakon ceremonije, festival zatvorio upravo srpsko-slovenačko-korejski film Procep u režiji Dejana Zečevića.

Milan Todorović nam je tim povodom pojasnio sledeće: „Ogromna je čast što su moj dosadašnji rad na polju horor žanra prepoznala braća Rusi, i što sam ovo priznanje dobio baš u Moskvi. Rusija postaje sve prepoznatljivija po svojim žanrovskim filmovima na međunarodnoj sceni, a činjenica je da se i naša kinematografija lagano pozicionira i postaje prepoznatljiva po specifičnim žanrovskim filmovima koje naši autori stvaraju. Čvrsto stojim iza stava da je žanrovski film važan za domaću kinematografiju, jer omogućava širokoj publici van umetničkih festivala da vide neka naša dela, i da čuju za srpski film. Nadam se da će ova nagrada biti podsticaj u tom smeru i drugim autorima da stvaraju filmsku stravu i užas.“

Pomenuti festival osnovan je 2010. godine i od tada svake godine privlači veliki broj ljubitelja žanra, kao i gostiju. Do sada su gosti bili Stjuart Gordon, Ruđero Deodato, Brajan Juzna, Lojd Kaufman i drugi. Pored filmskih premijera, retrospektiva starih ostvarenja i raznih radionica, na festivalu se održava i masterklas na kojem je ove godine učestvovao i Milan Todorović, zajedno sa legendom italijanskog horora Serđom Stivaletijem, kao i glumicom iz holivudskog hita Prizivanje zla 2 (The Conjuring 2), Loren Espozito.

Autor: Zoran Janković (http://www.fcs.rs/12137/)
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila