•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Naisa' legendarnom Đuzi, 'Teodora' i 'Konstantin' Jovani i Nikoli

Gran pri Naissa za najbolje glumačko ostvarenje 50. Filmskih susreta posthumno je dodeljen glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, za njegovu poslednju ulogu u filmu „Bez stepenika“ Marka Novakovića.

Žiri, u čijem su sastavu bili Vesna Čipčić, Dragan Mićanović i Branislav Zeremski, odlučio je da ove godine nagrade „Carica Teodora“ i Car Konstantin“, za najbolju glavnu žensku i glavnu mušku ulogu, pripadnu glumici Jovani Stojiljković („Panama“) i glumcu Nikoli Rakočeviću („Nebo iznad nas“ i „Branio sam mladu Bosnu“).

Laureati Povelja za izuzetnu žensku i izuzetnu mušku ulogu su Jelena Rakočević Cekić („Otvoreni kavez“) i Slaven Došlo („Panama“). Nagradu za najbolju žensku i mušku epizodu dobili su Renata Ulmanski („Bez stepenika“) i Marko Janketić („Bićemo prvaci sveta“ i „Branio sam mladu Bosnu“), a za debitantsku ulogu Strahinja Blažić („Bićemo prvaci sveta“).

Povelje za najboljeg stranog glumca i glumicu dodeljene su Leni Veselman („Otvoreni kavez“) i Leonu Lučevu („Bićemo prvaci sveta“). Po prvi put dodeljene su i nagrade deci- glumcima za izuzetni doprinos domaćem filmu, a laureati su Filip Šubarić („Enklava“), Denis Murić („Enklava“ i „Ničije dete“), Nemanja Jeremić („Isceljenje“), Pavle Čemerkić („Ničije dete“) i Isidora Janković („Ničije dete“).

Međunarodna federacija filmskih kritičara Fripresci dodelila je nezvaničnu nagradu za najbolju žensku ulogu glumici Nataši Ninković („Bez stepenika“), a za najbolju mušku ulogu glumcu Nikoli Rakočeviću („Branio sam Mladu Bosnu“ i Travelator“). Specijalna nagrada za najboljeg debitanta pripala je Denisu Muriću. Filmovima „Isceljenje“ i „Bez stepenika“ dodeljena su specijalna priznanja međunarodnog „Viva festivala“.

Filip Šubarić je glasovima publike proglašen i za glumca festivala i poslednje zvanične festivalske večeri. Ostali „glumci večeri“ su po odluci publike njegove starije kolege Petar Strugar, Jovana Stojiljković, Nikola Rakočević, Nataša Ninković i Denis Murić.

Website:jugmedia.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...