•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nebeska udica (2000)

„Nebeska udica“ je srpski film iz 2000. godine u režiji Ljubiše Samardžića. Glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Ana Sofrenović i Nikola Kojo.

Film je bio srpski kandidat za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 2000. godinu.

Film priča o nekim ljudima u Srbiji koji treba da se suoče sa posledicama rata. Većina njih još ne treba da ide u vojsku, ali moraju da žive između ruševina i bombi koje skoro svakodnevno padaju. Iako je moto preživljavanje tih dana, oni teže da žive što je moguće normalnije i prkose ružnoj strani rata. Jednog dana, Kaji, bivšem košarkaškom reprezentativcu Jugoslavije padne na um da popravi košarkašku halu u kojoj su pre bombardovanja igrali. Mada je ideja prihvaćena kao suluda u takva vremena, nikome od mladića iz kraja nije stalo da celo leto provedu po skloništima. I sva omladina, pa i stariji svet, roditelji i drugi posmatrači stvari koje se odigravaju na ulicama, kao i suparnička ulična banda bivaju privučeni idejom o popravci hale i terena za basket.

U filmu se kao specijalni gosti pojavljuju: Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Dejan Bodiroga i Željko Obradović.

Žanr:drama, ratni
Godina:2000
Reziser:Ljubiša Samardžić
Producent:Giacomo Billi, Toni Matulić, Vlastimir Petković, Ljubiša Samardžić, Cinema Design, Beograd, RTV Srbija, Cine Enterprise, Inc.
Scenario:Srđan Koljević, Đorđe Milosavljević
Uloge:Nebojša Glogovac, Ana Sofrenović, Nikola Kojo
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...