•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nišville Movie Summit od 7. do 13. avgusta

Više od 100 dugometražnih i kratkih igranih i dokumentarnih muzičkih filmova biće prikazano pre i tokom održavanja ovogodišnjeg Nisville jazz festivala na više atraktivnih lokacija niške Tvrđave. Pored već ranijih godina publici poznatih Movie stejdža i Kristina stejdža gde džez pijanisti komponuju i izvode muziku na zadate neme filmove, zanimljiv će biti svakako i Drive - In Movie Nisville gde će posetioci iz svojih automobila na parkingu niške auto pijace (filmsko platno će biti postavljeno na bedemu Tvrđave) moći da prate filmove u najboljoj tradiciji 50-tih godina prošlog veka.

Međunarodni konkurs za prijavljivanje je u toku i već se prijavio veliki broj autora oz 30 zemalja. Selekciona komisija odabraće najzanimljivije filmove a međunarodni žiri dodeliti nagrade najboljim ostvarenjima.

Činjenica je da u Srbiji postoje filmski festivali koji povezuju film i muziku ili pojedine muzičke pravce, ali ne postoji filmski festival koji je profilisan na ovaj način sa težištem na džezu kao muzičkom pravcu i na džezu kao stilu života. U vremenu kada je potrebno afirmisati prave kulturne vrednosti nameće se potreba sublimacije filma kao sedme umetnosti i džeza kao jedne od esencija moderne muzike. Najlogičnije je da se to ostvari u okviru festivala Nišville koji je reafirmisao ovu vrstu muzike i učinio je dostupnom najširem sloju stanovništva.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...