•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nine (2009)

Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz i Judi Dench samo su neke od velikih zvezda koje pevaju i plešu u najnovijem hitu šesterostrukog dobitnika nagrade Tony, Roba Marshalla. Film je nastao prema mjuziklu Maria Frattija, koji je i sam bio inspirisan višestruko nagrađivanim filmom "8½" reditelja Federica Fellinija.

Guido Contini (D. Day-Lewis) je slavni reditelj čiji su filmovi obeležili svetsku filmsku umetnost, ali, snimio je i nekoliko neuspelih filmova. Sada je na početku novog projekta, ekipa je okupljena, kostimi spremni, čeka se još samo glavna zvezda, Claudia (N. Kidman), koja ne želi da dođe na snimanje, dok ne dobije scenario. Međutim, scenarija nema. Nije uopste napisan. A Contini nema pojma o čemu će raditi film.

Jedini ko to zna je njegova verna saradnica i prijateljica, šminkerka Lilli (J. Dench). U snoviđenjima kojima se često predaje Guido razgovara s majkom koja više nije živa, ili ima odnose s temperamentnom ljubavnicom, ili proživljava trenutke sa svojom mladom i lepom ženom koja s njim nije srećna jer zna da je vara. Ta su snoviđenja svojevrsne muzičke sekvence, delovi mjuzikla koji on gleda kad želi da izgubi vezu sa stvarnošću...

Plejada zvezda okupljena je u ovom filmu koji je snimljen prema istoimenom, vrlo popularnom brodvejskom mjuziklu - Sophia Loren, Marion Cotillard, Judy Dench, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Kate Hudson - na čelu s Danielom Day-Lewisom, kom je ovo jedna od posebno zanimljivih uloga. Mjuzikl je bio nadahnut poznatim Fellinijevim filmom 8 1/2;. Režirao ga je Rob Marshal (Chicago, Memoari jedne gejše), a film je nominovan za četiri Oscara: za scenografiju, kostime, muziku i sporednu žensku ulogu (Penelope Cruz), osvojio je Satellite Award za najbolji film, kameru i celi glumački ansambl, nominovan je za Zlatni globus kao najbolji mjuzikl, za glavnu mušku, i glavnu (Marion Cotillard) i sporednu žensku ulogu (Penelope Cruz).

Žanr:drama, muzički, romansa
Godina:2009
Reziser:Rob Marshall
Scenario:Michael Tolkin, Anthony Minghella
Uloge:Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz
Uzrast:PG-13
Award:4 Oscara, 8 nagrada i 55 nominacija
Box office:19.7M USD
Studio:Weinstein Company, The, Relativity Media, Marc Platt Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila