•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

No Reservations (2007)

Ljubav prema životu (i odličnoj hrani) glavni je začin ove dirljive i zabavne priče o ženi koja otkriva svet van svoje kuhinje. Film je 2008. godine nominovan za nagradu Young Artist.

Glavna kuvarica Kate (Catherine Zeta-Jones) živi svoj život kao što vodi svoju kuhinju u elitnom restoranu '22 Bleecker' na Manhattanu - intenzivno i prizemljena što očarava, ali i zastrašuje ljude u svojoj blizini. Energično odrađuje svaku smenu neverovatnom preciznošću koordinirajući stotine jela, pripremajući delikatne umake, dodajući začine i pripremajući svako jelo do savršenstva. Iako je radije iza scene, napušta utočište svoje kuhinje samo da primi komplimente za svoje kulinarske kreacije ili da se suoči s gostom koji se usuđuje preispitivati njenu ekspertizu. Nakon posla odlazi kući i leže pre ponoći da bi ustala u zoru i preduhitrila svoje suparnike u jutarnjem izboru najsvežije ribe na pijaci.

Pojava drskog novog pomoćnog kuvara, vatrenog i pomalo neodgovornog Nicka (Aaron Eckhart) predstavlja pretnju Kateinu perfekcionizmu. Nick je kulinarska zvezda u usponu koja voli da sluša operu dok radi i voli da zasmejava kuhinjsko osoblje. Njegov ležeran pristup životu i kulinarstvu itekako se razlikuje od Kateina, i hemija između njih dvoje je više nego očigledna, a nesuglasice odzvanjaju kao viljuske kad padaju sa granitne radne površine. Kate bi bilo lakše da se nosi s takvom turbulencijom na poslu da nema probleme i kod kuće, devetogodišnju rodjaku Zoe (Abigail Breslin), koja se nedavno i iznenada doselila kod nje i s kojom se trudi da nadje zajednički jezik. Zoe je bistro dete koje primećuje sve oko sebe i koje radije jede pohovanu ribu iz zamrzivača nego foie gras. Zoe se očito ne uklapa u Kateinu rutinu, a Kate želi da joj pruži dom, samo kad bi znala kako.

Nedelje prolaze, a Kate ne zna šta je više uznemiruje - to što se Nickov dar sviđa vlasnici restorana Pauli (Patricia Clarkson) i izbirljivoj klijenteli ili to što svojim šarmom uspeva da osvoji sramežljivu Zoe koja mu se lakše poverava nego njoj. Ali kad je u pitanju granica između suparništva i romance, Kate po prvi put nakon mnogo godina počinje da preispituju svoje odluke i uverenja koja joj nude samostalnost i sigurnost. Ako želi da ima pravi odnos sa Zoe, i da bude srećna s Nickom i iznova otkriti apetit za život, Kate mora pokušati nešto smelo i novo i da se nauči da se izražava van kuhinje.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2007
Reziser:Scott Hicks
Scenario:Carol Fuchs, Sandra Nettelbeck
Uloge:Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin
Uzrast:PG
Award:1 nominacija
Box office:43M USD
Studio:Castle Rock Entertainment, Storefront Pictures, Village Roadshow Pictures
Zemlja:United States
Website:www.wbshop.com/product/code/1000025313.do
Jezik:engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...