•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi film Mladena Đorđevića – Sumrak u bečkom haustoru

Nakon višegodišnje rediteljske pauze, koju je proveo baveći se FEST-om na poziciji jednog od selektora, Mladen Đorđević, autor ostvarenja Život i smrt porno bande i Made in Serbia, vraća se sa najnovijim dugometražnim filmom – Sumrak u bečkom haustoru.

Sumrak u bečkom haustoru, koji se tenutno nalazi u fazi montiranja, bavi se našim ljudima koji žive na relaciji između Beča i prostora bivše Jugoslavije. Road movie o putnicima koji ne žive ni na početnoj ni na krajnjoj destinaciji, već su večito negde između, odnosno na putu, što ih vremenom čini strancima i u tuđini, ali i u svom zavičaju.

Glavni junak filma je Darko Markov, bečki taksista, pisac i pesnik, koji vozeći se ulicama Beča pronalazi dodatnu inspiraciju za svoj roman o teškom životu balkanskih gastarbajtera. Nakon dobrog odjeka romana i monodrame, naš glavni junak donosi odluku da ode korak dalje i to iskustvo pretoči i u pozorišnu predstavu, a uloge poveri autentičnim akterima, dakle onima o kojima je već pisao u romanu, koji će u predstavi zapravo igrati sami sebe. Težinu života u tudjini Darko i prijatelji žele da pobede umetničkim angažmanom, time pronalazeći utočište od surove stvarnosti.

Insipraciju za ovaj projekat reditelj Đorđević je našao kada je pročitao roman i odgledao monodramu Darka Markova Sumrak u bečkom haustoru koji su mu bili odličan uvod i vodič kroz svet gastarbajtera, a u kome srećemo egzotične likove poput vračara, taksista, gradjevinaca, raznih usamljenik koji žive na ivici, od danas do sutra, pokušavajući da opstanu daleko od zavičaja.

Đorđević se potpisuje i kao scenarista, a film je podržao i Filmski centar Srbije. Al Jazeera Balkans je koproducent, dok je distributer filma MCF MegaCom Film. Corona Film i Cinnamon produkcija iz Beograda su producentske kuće koje stoje iza ovog projekta

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila