•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Once Upon a Time in Mexico (2003)

Bilo jednom u Meksiku (eng. Once Upon a Time in Mexico) je akcijoni film Roberta Rodrigueza iz 2003. i treći deo njegove "Mariachi trilogije" koju još čine filmovi El Mariachi i Desperado. Antonio Banderas opet nastupa u ulozi El Mariachija, dok se još pojavljuju Johnny Depp, Salma Hayek, Willem Dafoe, Enrique Iglesias, Mickey Rourke i Ruben Blades.

Film je zaradio pretežno pozitivne recenzije, ali ipak je bio kritikovan što je uloga El Mariachija (Antonio Banderas) svedena gotovo na sporednu u njegovoj trilogiji i zbog vijugave radnje. Međutim, na specijalnim dodacima na DVD-u, Robert Rodriguez je objasnio kako je to učinjeno s namerom jer je hteo da to bude Dobar, loš, zao trilogije.

Priča se vrti oko El Mariachija (Banderas), koga je unajmio agent CIA-e, Sands (Depp) da ubije generala Marqueza. Marquez je ubio El Mariachijevu ženu i dete pa ga je unajmio meksički narko-boss Armando Barillo da ubije meksičkog predsednika. Sands angažuje penzionisanog agenta FBI-ja Jorgea Ramireza da ubije Barilla jer je Ramirez odgovoran za smrt Ramirezova partnera, agenta Archuleta. Sands unajmljuje i agenta AFN-a, agenta Ajedreza kako bi pratio Barilla.

Kako se radnja raspetljava, doušnici se počinju okretati na Sandsa. Na dan završnog obračuna, zarobljavaju ga i oslepljuju. U međuvremenu, El Mariachi angažuje dva svoja prijatelja kako bi mu pomogli da spasi predsednika. El Mariachi ubija Marqueza pogodivši ga prvo u oba koljena, a onda u glavu, osvetivši ženu i dete, i pomaže Ramirezu ubiti Barillo koji pada sa balkona nakon što ga je El Mariachi pogodio sačmarom.

Film je predstavljen kao završnio deo Rodriguezove "Mariachi trilogije", iako se filmovi ne mogu gledati kao linearna trilogija, kao što su Kum ili recimo Povratak u budućnost.

Desperado se često smatra rimejkom El Mariachija, a ne kao direktni nastavak; postoje neke nedoslednosti između prva dva filma, a u Rodriguezovom komentaru na DVD-u Desperada, kaže kako je zamislio Desperado kao rimejk El Mariachija za američku publiku. Mnogi glumci čiji su likovi poginuli u Desperadu pojavljuju se i u Meksiku. Rodriguez je rekao kako je hteo da radi opet s tim glumcima, uprkos tome što su njihovi likovi poginuli u Desperadu. Sergio Leone je slično tako koristio iste glumce u raznim filmovima u svojoj Dolarskoj trilogiji.

Osim toga, Rodriguez je na komentaru filma rekao kako je nameravao da snimi i četvrti film u kojem bi reč bila o El Mariachiju i njegovoj ženi sa kraja Desperada pa do malo pre Bilo jednom u Meksiku. Kako to nije uspeo, ubacio je delove te priče u ovaj film.


Once Upon a Time in Mexico je dobar akcijoni film sa dosta poznatih glumaca koji svakako vredi pogledati.

Žanr:Akcija, Triler, Vestern
Godina:2003
Reziser:Robert Rodriguez
Scenario:Robert Rodriguez
Uloge:Antonio Banderas, Salma Hayek i Johnny Depp
Award:3 nagrade i 4 nominacije
Studio:Columbia Pictures Corporation, Dimension Films
Zemlja:United States
Jezik:English | Spanish
Trajanje:102 min
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...