•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oscara za najpopularniji film na torrentima u 2015. osvaja...

Milioni ljudi širom sveta će ove nedelje pratiti dodelu Oscara kako bi videli koji će od filmskih hitova kući poneti najviše zlatnih kipova. I dok su mnogi za te filmove platili bioskopsku ulaznicu, ogroman broj je onih koji su te filmove odlučili da skinu sa ilegalnih torrent stranica. Američki snajperista, Nestala i Birdman odneli bi kući glavne nagrade, da se one dele prema broju skidanja nakon objave nominacija.

Američka kompanija Irdeto, koja se bavi zaštitom sadržaja, pratila je koliko se skidaju nominovani filmovi kroz Bittorrent pa su analizirali razliku u nedelji pre i nakon objave nominacija. Najveću razliku u popularnosti zabeležili su Selema, Wild, Still Alice, Birdman i Američki snajperista.

Nominovani filmovi piratizovani su s raznih formata, ali holivudski screeneri ipak su zauzeli 31 posto svih skidanja. Obično se radi o filmovima koji se daju kritičarima i glasačima kako bi mogli da vide sve nominovane filmove pre svojih odluka. U svom izveštaju Irdeto navodi da podaci ukazuju kako gledaoci širom sveta očigledno misle da je predugo vreme između puštanja filma u bioskope i potom na DVD/Blu-ray.

Da se nagrade dele prema broju skidanja filmova nakon objave nominacija, pobednici bi bili:

Najbolji film: Američki snajperista (1,38 miliona skidanja)
Najbolji reditelj: Alejandro González Iñárritu, Birdman (796.697 skidanja)
Najbolja glumica: Rosamund Pike, Nestala (1,25 miliona skidanja)
Najbolji glumac: Bradley Cooper, Američki snajperista (1,38 miliona skidanja)

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...