•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Paranormal Activity (2007)

Mladi par ne može mirno spavati jer nepoznata sila opseda njihovu kuću, a ovo je, verovali ili ne, najkomercijalniji horor svih vremena!

Katie i njen dečko Micah žive zajedno već tri godine i odjednom ih nešto počinje da proganja dok spavaju. Katie otkriva Micahu da nju, otkad je imala osam godina, nešto opseda. Skeptični Micah kupuje kameru kako bi snimio paranormalnu aktivnost u kući tokom noći. Katie zove Fredrichsa da im pomogne, ali on objašnjava da je on samo stručnjak za duhove. Pa ipak, kada oseti prisutnost Zla, savetuje paru da nazovu stručnjaka za demone...

'Paranormal Activity' je nezavisni film koji je navodno snimljen za samo 15.000 dolara, a zaradio je skoro 200 miliona dolara. Svoju premijeru imao je na Screamfest Film Festivalu i Slamdanceu, nakon čega je dobio odlične kritike i zaslužio bioskospku distribuciju u Americi i ostatku sveta. James Berardinelli proglasio je film 'jezovitim' i 'uznemirujućim', iako ga izjednačava sa 'Blair Witch Projectom' koji takođe izgleda kao 'slučajno pronađen dokumentarni snimak'. Ebert zaključuje da je to 'genijalan mali horor' koji pokazuje da 'tišina i iščekivanje mogu biti efektniji nego frenetična montaža i specijalni efekti'.

Mala napomena: postoji nekoliko verzija filma, za bioskope, za dvd, unrated verzija...

NNT
Žanr:horor, misterija
Godina:2007
Reziser:Oren Peli
Scenario:Oren Peli
Uloge:Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs
Uzrast:R
Award:3 nagrade i 5 nominacija
Box office:193
Studio:Blumhouse Productions
Zemlja:United States
Website:www.paranormalmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:86 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila