•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pedro Almodovar završio snimanje svog 20. filma

Jedan od najpoznatijih evropskih reditelja, Pedro Almodovar, pre nekoliko dana završio je snimanje svog jubilarnog, 20. filma, "Tišina".

Španski sineast se ovim filmom vraća u svoj omiljeni “svet žena” koji je u prošlosti iznedrio remek-dela svetske kinematografije, poput “Žene na rubu nervnog sloma”, “Kika”, “Sve o mojoj majci”.

“Tišina” je drama o ženama u kojoj nema mnogo mesta za smeh, ali ima mnogo za patnju.

"To je priča o jednoj majci kojoj život prolazi u čekanju, o ženi sa brojnim problemima, ali i o mnogim drugim nesrećnicima", kazao je nedavno Almodovar.

Nagrađivani reditelj, poznat po svom “mrzovoljnom odnosu prema medijima”, nekolicini španskih novinara otkrio je da će njegov novi film iznenaditi mnoge.

"Iako nisam želeo da moji junaci sve vreme budu u suzama, njihova patnja je ogromna i suze su neminovne".

Radnja filma se dešava od osamdesetih do danas, a u nadaleko čuveni “svet Almodovarovih žena” (u kojem se decenijama prepliće nekoliko glumica) prvi put su ušle dve dame, Adrijana Ugarte i Ema Suares. One će oživeti lik glavne junakinje Hulijete u mladosti i u poznom dobu.

"“Tišina” je zamišljena kao niz putovanja u bolnu prošlost jedne žene. Na svakom putovanju Hulijeta iza sebe ostavlja neku dragu osobu, među njima i najvažniju od svih, svoju ćerku tinejdžerku. Tišina iz naslova odnosi se na majčino ćutanje na početku i kćerkino na kraju filma", kaže reditelj.

Glumica Ema Suares je svoju prvu saradnju sa Almodovarom opisala kao “veličanstveno iskustvo”.

"Film govori o samoći i fatalnoj sudbini jedne žene, ali je to istovremeno i putovanje kroz polja dubokog bola. Ponosna sam što je naša saradnja počela jednom ovako ozbiljnom ulogom", napominje Suarezova.

Slavni oskarovac nije želeo da licitira sa datumom premijere jubilarne “Tišine”.

"Biće kad bude", bio je njegov komentar.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....