•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Permanent Vacation (1980)

Debitantsko ostvarenje Jima Jarmuscha 'Neprekidni praznici' snimljen je u nezavisnoj produkciji s vrlo skromnim sredstvima na 16 mm traci. Dovršetak filma bio je moguć tek kada mu je Wim Wenders poklonio ostatak trake za snimanje filma. Film je trebao poslužiti kao diplomski rad aliprofesori ga nisu prihvatili pa je Jarmusch ostao bez diplome. U 'Neprekidnim praznicima' Jim Jarmusch potpisuje scenario, montažu, režiju te zajedno s Johnom Luriejem i muziku.

Pateći od nesanice, Aloysious Parker, Allie, mladić iz disfunkcionalne porodice (otac je nestao, a majka se leči u psihijatrijskoj ustanovi) luta ulicama New Yorka. Allie je zaljubljenik u muziku Charlija Parkera, u vezi je s Leilom za koju baš i ne mari. Svoju usamljenost na trenutke prekida susrećući razne likove po pustim ulicama. Tako upoznaje muzičara - saksofonistu, poremećenu Latinoamerikanku, ratnog veterana, devojku koja prodaje kokice u bioskopu i devojku koja vozi oldtimer Ford Mustang. Allie iskoristi njenu nepažnju i ukrade auto koji odmah preproda i napusti depresivne ulice New Yorka.

Žanr:drama
Godina:1980
Reziser:Jim Jarmusch
Scenario:Jim Jarmusch
Uloge:Chris Parker, Leila Gastil, John Lurie
Award:1 nagrada
Studio:Cinesthesia Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:75 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...